Sumo EMilt Jõgevamaale taas rohkelt medaleid

Nädalavahetusel Rakveres peetud noorte ja kadettide Euroopa meistrivõistlustel sumos võitsid Põltsamaa SK Nipi maadlejad kolm kuldmedalit: kahekordseks Euroopa meistriks tuli Kai Pähkel, korra tõusis pjedestaali kõrgeimale astmele Silver Rump. Kokku võitsid SK Nipi ja Jõgeva Raskejõustikuklubi Ramm maadlejad Rakveres kümme medalit.

Tänavu ka vanemate vanuseklasside tiitlivõistlustelt medaleid korjanud 14aastane Pajusi valla tüdruk Kai Pähkel oli Rakveres ülivõimas, võites kõige raskemas kaalukategoorias esikoha nii U14 kui ka U16 vanuseklassis. Kuni 16-aastaste turniiril alistas Pähkel finaalis tallinlanna Anette Kotta, kuni 14-aastaste hulgas aga ukrainlanna Darja Korõtina. Medalilisa teenis Pähkel ka kadettide naiskonnavõistluses, kus Eesti naiskond, kuhu kuulus ka jõgevalane Ingelo Raja, võitis pronksmedali.

Silver Rump võitis U14 vanuseklassis esikoha kehakaalus kuni 65 kg, finaalis käis tema jõud üle venelasest Deniss Mussatovist.

Naiskonnavõistluses võidetud pronksmedalite kõrval toodi Jõgevamaale ka viis individuaalpronksi. U14 vanuseklassis said kehakaalus kuni 50 kg kolmanda koha Penno Pall ja Mattias Säärits, U12 vanuseklassis lõpetasid pronksmedaliga Janar Paabos (kuni 30 kg), Egert Ast (kuni 35 kg) ja Vladlena Steptšenko (kuni 55 kg).

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus