Tabivere lasteaias saadakse liiklusega sinasõbraks

Uue õppeaasta esimesel päeval avati Tabivere lasteaia sisehoovis liiklusõppeväljak.  Sel eesmärgil kirjutas lasteaia direktor Aune Sepp möödunud talvel maanteeametile projekti.

“Maanteeameti projektiga oli võimalik taotleda 1000 eurot ja selle me ka saime. Rahaliselt toetas ettevõtmist veel ka vallavalitsus ning seoses meie eelmise vallavanema Kalmer Laini siirdumisega riigikokku saime riikliku rahaeralduse summas 3000 eurot. Tänu sellele on meil nüüd olemas asfalteeritud ja vastava märgistusega õppeplats, kus lapsed saavad harjutada ohutut liiklemist, õppida tundma liiklusmärke ning mängida väljakul läbi ka võimalikke ohusituatsioone. Projekti käigus ostsime lasteaiale ka mõned jalgrattad, tõukerattad ja kiivrid. Lisasime lasteaia õppekavasse süvendatud liiklusõppe, mis annab õpetajatele võimaluse viia rühmades liikluskasvatust läbi senisest märksa huvitavamalt,” rääkis Aune Sepp, lisades, et kenama ja parema asfaltkatte sai suviste tööde käigus kogu lasteaia ümbrus. 

“Meile tulid lasteaia sisehoovi täiendamisel appi ka lapsevanemad ning head sõbrad-sponsorid . Saalis seisab meil liiklusvanker, kus hoiame kõiki liiklusmärke. Rühmad õpivad ohutut liiklemist kordamööda ja õpetajad võtavad sealt tundi kaasa just need märgid, mida antud tunnis vaja, ja toovad pärast oma kohale tagasi. Külmal ja lumisel ajal saame liiklusõpet jätkata saalis.  Materjali selle toreda ja praktilise vankri tarvis kinkis meile Tabivere puidutööstusfirma Baltic Connexions. Tänu lapsevanemate abile ja teistele headele sõpradele on meie õu nüüdseks täienenud päikesevarjudega liivakastide juures ja ka ühe vahva puutüvest istmega, mille värvisime oranžiks ja nimetasime Elroni rongiks. Tabiveres on ju ka raudteejaam ja lastele on vaja õpetada sedagi, kuidas perroonil käituda, kuidas rongile minna ja end reisides üleval pidada. Meie tänavuse õppeaasta motoks on “Liiklusega sinasõbraks- täna targem kui eile”,” rääkis Aune Sepp.

Ta kirjeldas, et teadmistepäeval lõigati liiklusõppeväljaku eest kollane lint ning lapsed tegid kõigi auks, kes projekti  juures abiks olid, suure aplausi ning hüüdsid valjusti hurraa.  

Vallavanem Tarmo Raudsepa märguande peale sõitsid jalgratastel vastsele rajale kõigepealt kahe vanema rühma lapsed, turvavestid kenasti seljas. Kui rattasõidud tehtud,   lõigati lahti pidupäevatort.

Lasteaia liiklusväljakul kehtivad kindlad reeglid: iga rühm kasutab väljakut erineval nädalapäeval ja õhtupoolikuti saavad kõik jalgrattaomanikud seal ka koos sõita.

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus