Maadlusuudiseid Põltsamaalt

Koos esimeste koolipäevadega algasid spordikoolis ka maadlustreeningud. Ees on ootamas järjekordne tõsine hooaeg. Esimeste nädalate treeningud on juba võistlustulemusteks vormitud.

Juba kaheksandat aastat järjest toimub maadlushooaja pidulik avamine Pärnus. Kuigi avavõistlused korraldatakse kreeka-rooma maadlusstiilis, on Põltsamaa maadluspoisid alati kohal. Üritus oli rahvusvaheline ja võistluspinget aitasid tõsta Soome noored maadlejad. Avavõistluse  lõpptulemus oli edukas kõigile neljale Põltsamaa noormaadlejale, kuigi maadelda tuli meile võõras stiilis. Võidukarika tõi Põltsamaale meie hetke parim noormaadleja Kaimo Aljas, kellel õnnestus kindlad seljavõidud saavutada. Kolmanda koha auhinnad tõid Põltsamaale Andre Kuldma ja Aimar Andruse. Tublilt maadles ka Marek Kütt, kes saavutas oma kaalus viienda koha. Kuna avavõistlustelt saavutati positiivne tulemus, siis on lootus ka järgnevatel võistlustel hästi esineda.

Tõsine etteaste Võrus

Ligi sada võistlejat kogunes Võrru, et selgitada järjekordselt välja olümpiavõitja Eduard Pütsepa mälestusvõistluse auhinnasaajad. Ka seekord tuli maadelda kreeka-rooma stiilis ja Põltsamaa maadlejad said sellega edukalt hakkama. Kõik meie viis maadlejat andsid endast parima ja tõusid autasustamisel pjedestaalile. Olümpiavõitja mälestuskarikad tõid Põltsamaale Termet Ploovits ja Ardi Andruse. Ardi finaalivastaseks oli seekord meie Ander Vaher, kes sai seekord hõbeda. Oma kaalukategooriates saavutasid võimetele ja loosiõnnele vastavad kolmandad kohad Andre Kuldma ja Kaimo Aljas. Kuna järgnevad võistlused on vabamaadluses, siis võib eeldada meiepoolsete auhinnasaajate kasvu.

Noorte vabariiklik karikasari jätkus Võhmas

Noorte vabamaadlejate vabariiklik karikasari Nublust Nabini jätkus kolmanda osavõistlusega Võhmas. Seekord oli kohal enam kui sada osalejat kõikidest tuntud maadluskeskustest, ka Põltsamaa läks välja oma parimas rivistuses. Kõikides kaaludes oli konkurents auhinnalistele kohtadele väga tasavägine ja ükski võit ei tulnud kergelt. Kolmanda osavõistluse kuldmedalid tõid Põltsamaale Termet Ploovits, Aimar Andruse ja Andre Kuldma. Meie neljas finalist Hendrik Orion pidi finaalis tunnistama oma vastase paremust, kuid hõbemedali võitmine on Hendrikule tubli saavutus. Kolmanda koha auhinnasaajateks olid meie maadluspoistest Marek Kütt, Kristjan Orion, Kaimo Aljas, Sander Saar ja Kevin Kink. Võrreldes kevadega, on oma arengus kõige pikema edasimineku teinud Kevin Kink ja Andre Kuldma. Kolme osavõistluse järel juhivad oma kaaludes Eesti noorte karikavõistlust Termet Ploovits, Sander Saar, Aimar Andruse ja Andre Kuldma. Karikavõistluse lõpuni jääb kaks etappi ning järgmine osavõistlus toimub 17. oktoobril Rakveres.

ARVED KÜLANURM, maadlustreener 

blog comments powered by Disqus