Kabetajatele seitse medalit

Eelmisel kuul jätkusid kabes taas meistrivõistlused. Kevadise perioodi lõpetasid meistrivõistlused välk- ja kiirkabes 100ruudulisel laual, kus meie tugevamad täiskasvanud mitmesugustel põhjustel  ei osalenud, küll aga tegid naiste konkurentsis kaasa õed Triinu ja Merilii Jalg. Välkkabes tuli meistriks Piret Viirma  (Järvamaa Kabeklubi) 20 punktiga 22st, Merilii oli 11 punktiga 6. ja Triinu 7 punktiga 10. Kiirkabes tuli meistriks Kaari Vainonen (Lasnamäe  Male-kabeklubi) 13 punktiga 16st. Merilii kontosse jäi 8 punktiga tubli 5. koht, Triinu oli 3 punktiga 9.

Sügishooaeg algas meistrivõistlustega 64ruudulises välk- ja kiirkabes. Välkkabe meistrivõistlused langesid kokku Degumniekis (Läti) toimunud Jazep Juhnevici  mälestusturniiriga, kus Jõgeval oli kaitsta mullune võistkondlik esikoht. Läti-reis kulges kõikvõimalike viperustega ja kui tund enne võistluse algust hingasime kõik kergendatult, sest sihtkohani oli jäänud vaid 43 km, oli rõõmustada vara.

Väheasustatud looduskaitsealal oli teedevõrku muudetud ja korraldajate abiga jõudsime kohale alles teiseks vooruks, lisaks ebaõnnestus meie liidritel ka viimane voor. 74 mängija hulgas oli meie  parimaks uus liige Algo Laidvee 11 punktiga 18-st ja18. kohaga. Uno Plakk, Mihhail Lazarev ja Mare Plakso kogusid 10 punkti ja hõivasid  pingereas vastavalt 23., 29. ja 30. koha, Riina Jaanuska oli 9 punktiga 41. Naiste arvestuses andis see tulemus Mare Plaksole Antra Valnere järel hõbemedali, võistkondlikult oli Jõgeva Kabeklubi neljas.

Samal ajal tuli  suurmeister Kaari  Vainonen Tallinnas  19 punktiga 22st välkkabes meistriks, Marika Azojan pälvis 17 punktiga hõbemedali. Väga hea esituse tegi Triinu Jalg,  kes oli 13 punktiga 5., edestades punktiga 6.  jäänud Meriliid. Meestest tuli mõnevõrra üllatuslikult meistriks Arvo Rist (Hiiumaa Kabeklubi) 40 punktiga 48st, edestades 2 punktiga suurmeister Arno Uutmat, kel tuli kaotus vastu võtta ka klubikaaslaselt Kaljo Siimerilt. Kaljo arvele  kogunes 26 punkti, millest piisas esitosina kohaks, Jüri Hermann  oli 21 punktiga 18.

Hilisöösel Lätist saabunud Algo Laidvee nautis aga järgmisel päeval Tallinnas kiirkabe meistrivõistlustel triumfi. Põhiturniiri lõpetasid nii Laidvee kui ka Konstantin Selli (Nõmme Kabeklubi) 13 punktiga 18st ja järelmatši esimene partii tõi Laidveele esimese Eesti meistritiitli. Enne viimast vooru liidrikohal olnud hiidlane Raivo Rist kaotas viimases voorusmullusele meistrile Uno Plakile,  saavutatud 12 punkti  tagas talle aga  pronksmedali.

Plakk oli 11 punktiga 8. ja Enno Eerma 9 punktiga 13. Naiskabetajatest tuli meistriks Piret Viirma 21 punktiga 24-st, pärnulanna Janet Tamm, Kaari Vainonen ja Merilii Jalg kogusid võrdselt 19 punkti, omavahelises partiis Merilii koguni võitis Vainoneni, ent suurem võitude arv reastas kolmiku eeltoodud järjestuses. See oli tänavu Meriliile juba teine medalita jäämine võrdse punktide arvu juures, sama juhtus ka täispika ajakontrolliga turniiril.

Triinu Jalg kogus 16 punkti, mis andis talle 6. koha.

Noorte meistrivõistlused 64ruudulises kabes avasid noorimad ehk  pisikadetid vanuses kuni kümme aastat. Üle pika aja jäi meistritiitlist ilma Triinu Jalg, kellele on sirgunud tõsine konkurent Karmen Kuusiku (Nõmme Kabeklubi) näol. Nende omavaheline partii lõppes viigiliselt, lisaks tegi aga Triinu viigi veel kolmandaks tulnud Darja Jõesooga (Nõmme Kabeklubi).Selle apsu heastas Triinu jõulise vigade parandusega: minikadettide (kuni 13aastased) vanuseklassis alistas ta kõik seitse vastast, nende seas ka Karmeni. Medalikohad jagunesid Triinu Jala 14 punkti 14st , Karmen Kuusiku (11 punkti) ja 9 punkti kogunud Liina Kase (Lasnamäe Male-Kabeklubi) vahel.

Võimsa soorituse tegid Merilii ja Triinu Jalg kadettide (kuni 16 a.) vanuseklassis, kus Merilii võitis 13 punktiga 14st meistritiitli ja Triinu 11 punktiga hõbemedali. Triinu võitis taas ka Karmen Kuusikut, kes jäi 9 punkti kogunud Maria Jõesoo (Nõmme Kabeklubi) järel esimesena medalita.

Jõgeva Kabeklubi kabetajad on sel aastal võitnud vabariigi meistrivõistrivõistlustelt 17 medalit, mis on rohkem kui eelmistel aastatel. See arv peaks veel kindlasti kolme-nelja medali võrra suurenema, sest ees seisavad veel juunioride meistrivõistlused 64ruuduses kabes ja võistkondlikud meistrivõistlused mõlemas mänguliigis.

JÕGEVA KABEKLUBI

blog comments powered by Disqus