Noorus-96 võttis Welcolt olulised punktid

Eesti jalgpallimeistrivõistluste teise liiga ida/põhjatsooni turniiri kahekümne kolmandas voorus tegi Jõgeva SK Noorus-96 laupäeval 3:3 viigi liiga esikoha eest heitleva Tartu JKga Welco. Mängu kangelaseks tõusis väravavaht Timo Limberg, kes neljandal üleminutil tõrjus 11 meetri karistuslöögi.


Liigatabelis teiselt kohalt kolmandale langenud Welco pidas neli päeva enne Jõgevale sõitmist tasavägise kohtumise Premium Liigas liidripositsioonil oleva Tallinna FC Floraga. Koduväljakul koguni 747 pealtvaataja ees peetud Eesti karikavõistluste kolmanda ringi mängu kaotasid tartlased küll 0:2, kuid avavärava suutsid pealinlased lüüa alles 85. minutil.

Jõgeva aleviku staadionil toimunud mängu alustas Welco võimsalt: juba 18. minutiks juhiti Siim Kaasiku ja Siim Sillaotsa väravatest 2:0. Kui 57. minutil suurendas Hannes Tiru tartlaste eduseisu kolmeväravaliseks, tundus, et jõgevalaste jaoks on rong juba lootusetult läinud. Eelmise omavahelise kohtumise 2:4 kaotanud, kuid möödunud hooajal tartlastega kaks korda viigistanud Nooruse mängijad siiski nii ei mõelnud ning alustasid tormilist tagaajamist.

Jõgevalaste skoori avas 67. minutil pealöögiga Kristjan Kuldmägi, kes mõni hetk varem oli kohtunikuga vaidlemise eest kollase kaardi teeninud. Kuus minutit hiljem realiseeris Mairo Tikerberi mängija mahatõmbamise eest antud 11 meetri karistuslöögi: tugeva löögiga värava paremasse alanurka saadetud palli lennusuuna tabas tartlaste puurivaht Lauri Särak alles siis, kui väravavõrk juba sahises. 81. minutil õnnestus Nikolai Roobil paremalt äärelt läbi murda, pall Welco väravavahile püüdmatult väravasse saata ning mänguseis viigistada.

Järgnevalt oli nii Tikerberil kui ka Roobil võimalus jõgevalased ka ette viia, kuid Särak enam ei eksinud. Hoopis tartlastel tekkis mängu viimastel sekunditel taas võiduvõimalus: Nooruse värava ees tekkinud rüsinas märkas väljakukohtunik Viljar Pennert mängija kinnihoidmist ning määras selle eest 11 meetri karistuslöögi, mida asus lööma tartlaste kolmanda värava autor Hannes Tiru. Vastu päikest mänginud Nooruse väravavaht Timo Limberg tõrjus värava vasakusse alanurka suunatud palli ning kuigi Welco mängija Villem Lõbu suutis väljakule tagasi lennanud palli uuesti värava ette suunata, ei õnnestunud tartlastel enam uut pealelööki teha ning jõgevalased tüürisid mängu viigisadamasse.

23 vooru järel on Noorus-96 liigatabelis 23 punktiga endiselt 11. kohal, edumaa järgnevate ees suurenes aga viiele punktile. Lasnamäe Ajaxil on 18, Tallinna Levadia kolmandal meeskonnal 16 ning Tallinna Legionil 13 punkti. Kümnendal kohal on samuti 23 punkti kogunud Tallinna Dünamo, veel koha võrra kõrgemal on 26 punktiga Kuusalu JK Rada.

Tihe on ka tabeli tipus: Paide Linnameeskonna II võistkonnal on kirjas 52 punkti, järgnevad JK Luunja 50, Tartu Welco 49 ning Tallinna C.F. 47 punktiga.

Noorusel on sel hooajal pidada jäänud veel kolm mängu. Sel pühapäeval mängitakse võõrsil Luunjaga, 17. oktoobril kell 12 kohtutakse tänavuses viimases kodumängus Tallinna Dünamoga ning 25. oktoobril minnakse Võrus vastamisi sealse jalgpalliklubiga.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus