Millist muusikat kuulate? Kas kontsertidel käite?

Gerda, õpilane

Kuulan tavaliselt noortemuusikat. Laulud, mida kuulan, on enamasti ingliskeelsed, aga vahel kuulan ka eestikeelseid laule. Mulle meeldib kõige rohkem popmuusika. Eesti lauljatest meeldib mulle väga Getter Jaani, samuti Koit Toome. Enamasti laen muusikat internetist alla. Vahel kuulan ka vanema põlve lauljate esitatavaid laule, Tarmo Pihlapit näiteks. Kontsertidel ma üldiselt ei käi. Kui mõni kontsert siin Jõgeval toimuks, siis ikka läheks seda kuulama. Kontserdipiletid on tihti ka liiga kallid ja kontserdid toimuvad kaugel.

Teele, kodune ema

Mina olen suur muusikasõber. Kuulan enam-vähem kõike, kõige vähem siiski klassikalist muusikat. Kuulan nii eesti- kui ingliskeelseid laule. Eesti lauljatest meeldib mulle Lenna Kuurmaa. Vanema põlve lauljaid ma otseselt ei kuula, aga näiteks Tarmo Pihlapi nimi om mulle tuttav. Mina kuulan muusikat enamasti telefonist või arvutist. Mul oli vanast ajast alles ka üks kassetimängija, aga see läks katki. Mingile heale kontserdile läheksin meeleldi, aga praegu pole selleks võimalust. Kui mulle mõni meelepärane kontsert n-ö koju kätte tuleks, siis kindlasti läheksin kuulama.

Erki, pingioperaator

Mina kuigi suur muusikakuulaja ei ole. Kuulan põhiliselt raadiost ja ikka seda, mis parajasti tuleb. Sellist muusikat ei ole juhtunud kuulama, mille pärast raadio kinni peaksin panema. Klassikalisest muusikast ma siiski ei hooli. Eesti lauljatest eelistan pigem nooremaid lauljaid, näiteks Getter Jaanit ja Koit Toomet. Mul on kodus vanast ajast muusikakeskus alles, aga seda pole ammu käima pannud. Kontserdile pole ka juba ammu sattunud. Viimati käisin kontserdil umbes seitse aastat tagasi. Siin Jõgeval võiks küll mõni hea kontsert toimuda.  

Mare, müüja

Mulle muusika väga meeldib ja ma kuulan seda peaaegu kogu aeg. Kuulan muusikat nii raadiost, arvutist kui ka plaadilt. Kunagi oli mul ka vinüülplaadimängija, aga sellele ei saanud enam kusagilt nõelu. Mul on veel väga vanu vinüülplaate olemas. Ka klassikaline muusika meeldib mulle. Kergemast muusikast eelistan pigem välismaist. Mitte noortepärast, vaid sellist, mida ma ise noorena kuulasin. Kontsertidel olen käinud Palamusel, Tartus, Pärnus. Kui kusagil mõni hea kontsert toimuks, oleksin valmis ka kaugemale minema.

Vladimir, lukksepp

Mina kuulan muusikat enamasti autot juhtides. Minu jaoks pole vahet, millise aparaadi pealt seda kuulan. Kui on hea muusika, siis kuulan seda meeleldi. Minul tegelevad muusika hankimisega enamasti lapsed. Meil on veel vinüülplaadimängijagi olemas, aga seda enam keegi ei kuula. Eesti lauljatest meeldivad mulle Ivo Linna, Tõnis Mägi ja nüüdseks juba manalateele läinud Mati Nuude. Kontserdile pole ma ammu sattunud. Kui kontserdile läheksin, siis ikka sellisele, kus esinevad vanema põlve lauljad.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus