Elistvere loomapargis saab taas metssiga näha.

Tõsi, elusa metsanotsu asemel tuleb külastajatel nüüd uudistada topist, ent ka nii saadakse sellest loomast päris hea ülevaade.

Metssead on seoses sigade aafrika katkuga kuum teema, seetõttu tunnevad paljud Elistvere loomapargi külastajad nende vastu erilist huvi. Paraku on loomapargi seaaedik juba mõnda aega kurvalt tühi. Kuna sigade pidamise kohta kehtivad praegu karmistatud nõuded ning väljas neid üldse pidada ei tohi, tuli seaaia asukad kahjuks hukata. Siseruumi sulgemine oleks olnud neile suur piin.

Metssigade puudumine tekitas “augu” ka sõralisi käsitlevasse õppeprogrammi, mida Elistvere looduskeskus koolidele pakub. Töölehtedele on trükitud ka metssiga puudutavad küsimused, ent neile polnud võimalik loomi lähemalt uurides vastuseid otsida. Nii tuldigi loomapargis mõttele soetada metsseatopis. Ning tuntud topisemeistril Ott Koppal oligi õnneks sobiv pakkuda. Topis jõudis Elistverre möödunud reedel ning vähemasti esialgu leidis see koha loomapargi keskusehoone klienditeenindussaalis.        

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus