Sel laupäeval toimub Olustveres hoidistemess ja Eesti toidu laat

Sel laupäeval, 26. septembril toimub Olustveres juba 11. korda hoidistemess ning sel aastal esimest korda ka Eesti toidu laat, kus on võimalik proovida ja osta Eesti väiketootjate toodangut – nii joodavat kui ka söödavat, teatasid korraldajad. Samuti on väljas pop-up kohvikud, kus on võimalik proovida kohalike kodumajapidamiste parimaid hõrgutisi. Meelelahutuseks esinevad Koit Toome, Meelis Kubo, ansambel Väliharf ja Väägvere kapell, päeva juhib Venno Loosaar.

Hoidistemessi ja Eesti toidu laata korraldab Olustvere teenindus- ja maamajanduskool koostöös liikumisega Kodukant. Üritus in kõikidele tasuta ning toimub tänavu Eesti toidu kuu raames.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli juhi Arnold Pastaku sõnul on hoidistamine eestlastele omane. “Sel aastal valime traditsioonidele kohaselt hoidiste messi parimad kolmes kategoorias – soolane, magus ja „üllataja“ ning lisaks paneme ritta ka valiku viimase 10 aasta parimatest hoidistest, mille hulgast auväärne žürii valib hoidiste kuninga ehk 10 aasta üldvõitja,” lisas Pastak. Olustverre tulevad Pastaku sõnul tänavu kokku üle Eesti ka õlle väiketootjad, kelle toodetest valib žürii parima.

Hoidistemessi ja Eesti toidu laada žüriisse kuuluvad: Eesti restoranikultuuri grand old man Dmitri Demjanov, armastatud laulja Koit Toome, Ringvaate saatejuht Jüri Muttika, Olustvere kooli juht Arnold Pastak, maaeluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai, Ugala Teatri juht Kristiina Alliksaar, näitleja Tarvo Krall, näitleja Loore Martma ning Maalehe lisa Targu Talita vastutav toimetaja Jana Rand.

Maaeluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai sõnul annab Olustveres toimuv hoidistemess kinnitust, et hoidistamise kultuur on Eestis jätkuvalt au sees ja areneb edasi. „Pidevalt leitakse uusi huvitavaid retsepte ja lähenemisi, kuidas kodumaisest toorainest midagi maitsvat ja tervislikku valmis teha. Mess on ka hobikokkadele hea võimalus katsetada, kas nende hoidisel oleks potentsiaali, et sellele oma väike ettevõte üles ehitada. Mida rohkem Eesti toitu saab põnevateks toodeteks just Eestis, seda paremini elab ka kodumaine tootja,“ lisas Kevvai.

Maaleht on Olustveres väljas kurgi- ja kõrvitsahoidiste konkursiga ning ootab kõiki sellest kategoorias võistlevaid hoidiseid Maalehe telki hiljemalt kell 11. Parima kurgi- ja kõrvitsahoidise retsepti paneb purki Põltsamaa FELIX.

Hoidistemess ja Eesti toidu laat toimub 26. septembril kell 11-16.00 Olustveres. Üritus on kõikidele tasuta! Asukoha kaardi ja ürituse info leiate:https://www.facebook.com/events/752617634849420/ . Rohkem infot ka Eesti toidu kuu kodulehel: http://eestitoit.ee/et/content/olustvere-hoidiste-mess-ja-kohaliku-toidu-laat.

Hoidistemessi ja Eesti toidu laata toetab maaeluministeerium (http://www.agri.ee/). Üritus toimub toiduvõrgustik OTT ( Otse Tootjalt Tarbijale) kaasosalusel.
Vooremaa