Väino Allipere mälestusvõistluste parimaks võistkonnaks osutus Saduküla kardiklubi

Põltsamaal Kuningamäe kardirajal peeti 38. Väino Allipere (1935-1974) mälestusvõistlused igavesti rändavale karikale, kus võistkondlikult osutus parimaks Saduküla kardiklubi, mille koosseisus osalesid sportlased mitmest eri paigast.

Võistluste avatseremoonial märkis Väino Allipere tütar, samuti kunagine edukas kardisõitja, et tunneb rõõmu võistlejate arvu suurenemisest isa mälestuseks korraldatud võistlustel ja järjest paremaks muutuvast organiseerimistööst.

Saduküla klubi võistlejate hulgas ka lätlane

Võistkondliku esikoha saavutanud Saduküla kardiklubi võistlejate hulgas sõitis ka Läti sportlane Valdis Brutans. “Tunnen hästi Kuningamäe kardiraja peremeest ning Saduküla kardiklubi rajajat Peeter Kallasmaad. Meil on kardispordist sarnased arusaamad, mistõttu otsustasingi sõita Saduküla klubi koosseisus,” lausus ta.

“Võistkondliku karika saamine on hea seepärastki, et saame seda rohkesti võistlusi ja võitjaid üle elanud igavesti rändavat auhinda väljanägemiselt nägusamaks ja kaasaegsemaks muuta,” ütles Peeter Kallasmaa.

Karika andis võitjatele üle Merle Kallas, kes töötab saksa keele õpetajana Kadrioru gümnaasiumis. Merle Kallase sõnul osales tänavustelgi mälestusvõistlustel neidki, kes mäletavad ka tema isa sõite. “Need on Jaan Jürgens, Jaanus Niilson ja Fred Kesa. Kesale oli Väino Allipere treeneriks.”

Võistlus on kõikidele pidupäev

“Kohtunikuna ei sobi mul oma emotsioone väljendada, kuid puudus neist kindlasti polnud,” lausus võistluste peakohtunik, Väino Allipere väimees Rainer Kallas.

“Osalen Väino Allipere mälestusvõistlustel viiendat korda. Seekord sõitsin esmakordselt KZ Open kardiga. Võit tuli raskelt, sest konkurents oli tugev,” tunnistas Sten Piirimägi, kes sai ühena esikohameestest kaela tammepärja. Nagu alati, valmistas võidupärjad kardiraja perenaine Tähti Kallasmaa.

“Toonitan iga võistluse avamisel, et kardivõistlus peab olema pidupäev võistlejatele, pealtvaatajatele, kohtunikele – kõigile, kes sündmusega seotud. Samuti tuletan meelde vajadust pidada kinni ausa ja eetilise spordi põhimõtetest. Neid aspekte arvestades läksid tänavused Väino Allipere mälestusvõistlused igati korda,” lausus peakorraldaja Peeter Kallasmaa.

Väino Allipere tänavuste mälestusvõistluste võitjad masinaklassides

Micro 60 Open

Hugo Markus Kaldma

KZ Open

Sten Piirimägi

Rotax Junior

Karl Leesmaa

TAG 125 Junior

Kert Reinaste

TAG 125 Open

Rotax Minimax

Karl-Markus Sei

Kristjan Salvet

Rotax Max

Kairo Kivi

Rotax Max Masters

Henrius Grübe

Retro

Üllar Jeblakov

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus