Jõgevamaa nõustamiskeskuses asus tööle muusikaterapeut

Jõgevamaa nõustamiskeskuses tööd alustanud muusikaterapeut Kertu Soonberg aitab raviseanssidega leevendada klientide vaimse tervise ja erivajadustega seotud probleeme, suunab neid positiivselt mõtlema ja tugevdab eneseusku igapäevaeluga toimetulemiseks.

Kertu Soonberg on Nõo laste muusikakoolis õppinud klaveri- ja kitarrimängu ning lõpetanud Tallinna ülikoolis muusikateraapia eriala bakalaureusekraadiga.

“Asusin elama Jõgevamaale, otsustasin pakkuda oma teadmiste ja oskuste rakendamist siinsele nõustamiskeskusele, mille eestvedaja Maire Püss sellega nõus oli. Klientideks ootan kõiki, kes tunnevad huvi muusikateraapia vastu ja leiavad, et tahaksid antud teenust proovida,” rääkis ta.

Soonbergi sõnul sarnaneb muusikaterapeudi töö paljuski psühholoogi omaga. “Kõigepealt vestlen abivajajaga, et saada  ülevaade tema olukorrast ja võimalusest seda parandada.   Muusikateraapias kasutatakse kaht suunda – aktiivset, kui klient mängib mõnda pilli või laulab, ja retseptiivset, mis põhineb muusika kuulamisel. Muusikastiili valik sõltub ravialuse terviseprobleemist ja isikuomadustest.”

Kertu Soonberg märkis, et praktika tegi ta Ristiku põhikoolis, mis on mõeldud õpi- ja käitumisraskustega noortele. Seal viis ta muusikateraapia seansse  läbi erinevas vanuses koolilastega nii individuaal- kui grupiseanssidena.

“Kui päevast koormust arvestada, piirduksin esialgu viie kliendiga tööpäevas. Mu seansid toimuvad Jõgevamaa nõustamiskeskuse ruumides Piiri tänaval, kuid kokkuleppe korral on võimalik ka mõnda teenust vajavasse asutusse kohaleminek,” lausus ta.

blog comments powered by Disqus