Agneta Pukile on võistlustants elulaad

Tartus raekoja platsil korraldati hiljuti Vooremaa geopargi projektiga liitunud omavalitsuste kultuurielu tutvustamiseks kontsert, kus Mustveed esindasid võistlustantsijad Agneta Pukk ja Karl Gutmann.


Nii Eestis kui ka välisriikides toimunud tantsukonkurssidel on tipptreenerite Kaisa Oja-Mehise ja Martin Parmase õpilased Agneta ja Karl saavutanud kümneid auhinnalisi kohti. Seitsmenda klassi õpilane Agneta peab tantsu oma elus prioriteediks praegu ja kavatseb selle kultuurialaga siduda ka oma tuleviku.

Agneta Puki huvi võistlustantsu vastu sai tema enda sõnul alguse telesaate “Tantsud tähtedega” vaatamisest. “Nii mulle see pisik külge hakkas. Neli aastat õppisin tantsimist Jõgeva kultuurikeskuses, kus treeninguid korraldas Tartu tantsuklubi Stiil. 2012. sügisel liitusin aga Tartus tegutseva Prestige Tantsukooliga, kus sain peagi partneriks Tartu noormehe Karl Gutmanni.”

Püüdlik ja ambitsioonikas tüdruk

Treener  Kaisa Oja-Mehisel on hästi meeles, kui särasilmne ja ilus tüdruk Agneta treeningule tuli. “Sel ajal oli tegemist veel laste (kuni 11 aastased ) vanuserühma D klassi tantsijatega. Nüüdseks on Agneta jõudnud juba juunioride II klassi  (14-15 aastased) A-klassi tantsijaks. Stardklassides edukas edasiliikumine tõestab, et tegemist on väga püüdliku ja ambitsioonika tüdrukuga.”

Treeneri sõnul on Agnetal tantsimiseks väga head füüsilised eeldused. “Pikk ja sale figuur on Agnetale ja Karlile suureks plussiks, muutes nad tantsupõrdandal elegantseiks ja kergesti liikuvaiks,” lausus ta.

Agneta Pukk ja Karl Gutmann käivad treeningutel neli korda nädalas. Tund aega on rühmatreeningut ja sama palju kestab eratund. Samuti on nad treeninud Soome ja Leedu klubides. Et sageli tuleb koos olla, peavad partnerid teineteist hästi mõistma ja olema valmis koostööks.

Agneta ema Kristi Pukk rõhutas treener Martin Parmase ütlust, et võistlustantsus peavad partnerid olema nagu kaks legoklotsi. “Agneta ja Karli sobivuse iseloomustamiseks tantsupõrandal sobivad need sõnad suurepäraselt.”

Meeldejäävaid esinemisi jätkub

“Treeingutel õpime standardtantsudest aeglast valssi, viini valssi, tangot, aeglast fokstrotti ja quicksteppi, ladina-ameerika tantsudest sambat, rumbat, tša-tša-tša`d, paso doble´it ja džaivi. Kõige keerulisem on selgeks saada aeglast fokstrotti ja paso doble`it,” rääkis Agneta.

“Olen rõõmus ja uhke, et mind ja Karli läkitati Tartus raekoja platsil toimunud  kultuurisündmusel Mustveed esindama. Mõistagi tõi vastutusrikas etteaste arvuka publiku ees kaasa ka teatud ärevuse. Meeldejäävad on olnud ka esinemised Jõgeva maavanema vastuvõtul ja Mustvee linnapäevadel,” lisas ta.  

Mustvees elas Agneta ja Karli tantsuesinemistele kaasa ka Agneta vanavanaema. “Mu vanaema on olnud alati peotantsufänn ja soovis, et lapselapselapski selle alaga tegelema hakkaks,” ütles Kristi Pukk.

“Esinemiste ja ühepäevaste võistluste eelsetel õhtutel teeb mulle ema soengu ja sellega lähen ka magama. Võistlusreisidel on aga seongutegijaks Kaisa. Tema disainib mulle ka esinemisrõivad.  Õmbleja ateljee on meie tantsukooliga samas majas,” rääkis Agneta.

“Peab arvestama, et tantsides võib vahel ka haiget saada. Näiteks Itaalias Alassios peetud kümne tantsu võistlusel kukkusime koos Karliga ni standard- kui ka ladina-ameerika tantsude võistluste alguses. Üldiselt on aga tantsimine andnud mulle väga hea tervise. Olen väga harva haige olnud,”  kinnitas tütarlaps.

“Tipud on ikka teravad, ükskõik missuguse tipuga tegemist,” märkis treener Martin Parmas, kes kiitis Agneta ja Karli ditsiplineeritust ning visadust võistlustel ja esinemistel, kuhu alati hea tujuga minnakse. “Esiletõstmist väärib ka kodune suhtumine ja toetus. Agneta vanemad leiavad aega ja võimalust tütar neli korda nädalas Tartusse treeningule sõidutada,” lisas ta.

Agneta Pukk pole päris nõus sellega,  kui võistlustantsu tema hobiks nimetatakse. “Tants on mulle rohkem kui hobi, pigem elulaad, mida ma praegu enda jaoks kõige olulisemaks pean. Kavatsen võistlustantsimisele truuks jääda ka täiskasvanuna ja loodan, et minust saab tantsutreener,” ütles andekas ja tahtekindel Peipsimaa neiu.

Agneta Puki ja Karl Gutmanni saavutused võitstlustantsus 2015. aastal

*EMV 2015 Standardtantsudes 9. koht (osales 60 paari)

*Eesti karikavõistlustel 1. koht

*EMV 2015: ladina-ameerika tantsudes 6. koht (osales 60 paari)

*WDSF Junior II Open Klaipedas: 7. koht

*Finland Open 2015: standardtantsudes 14. koht ja ladina-ameerika tantsudes 15. koht

*Eesti karikavõistlus Arukülas: standardtantsudes 1. koht ja ladina-ameerika tantsudes 1. koht

*Eesti karikavõistlus Raplas: standardtantsudes 1. koht ja ladina-ameerika tantsudes 1. koht

*Lätis Jaunmarupe2015 ladina 5. koht

*Juunis Alassios Itaalian Open 2015: 10 tantsus 10. koht

 *standardtantsudes 15. koht

*ladina-ameerika tantsudes 18. koht

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus