Jõgevamaal vallutab südameid tänavatants

Juba aastaid ühendab tantsuhimulisi noori Jõgeval tänavatantsukool JJ-Street, kust tänaseks on sirgunud noored hulljulged tegijad Risto Štukert ja Kaspar Päll. Veel augustis kavatsevad nad oma lemmiktegevusega publiku südameid võita.

Suvevaheaja lõpetamiseks pole paremat kohta kui 30. augusti kontsert “Tere, kool” Jõgeva linnas.

Esimest korda viib ürituse raames tantsuklasse läbi JJ-Street tantsukool, tutvustades uut jõulist stiili nimega krump ning üllatades uuesti ka hip-hopi huvilisi. Nii saabki esimesteks koolipäevadeks trumbid kätte mängitud kõige popimate tantsusammudega.

Tänavatants keerutab üles palju särtsu ja mürtsu ning uut tantsustiili, krumpi, pole Jõgevamaa kunagi nii lähedalt näinud.  Risto Štukert on aastaga kogunud hoogu, et tuua kodulinna noortele juurde veel midagi uut. Lisaks tantsude õppimisele, saab 30. augustil ka ise näidata oma oskusi või teistele esinejatele kaasa elada – nimelt leiab aset 1vs1 all styles tantsuvõistlus. Kindel on see, et pühapäeval tuleb igatahes kodunt välja tulla ja kohapeale oma silmaga põnevust otsima minna.

Kaspar Päll, kes kogu 30. augusti tantsuprogrammi juhib, on väga põnevil. “Teen seda üritust, kuna minu arvates on tänavatants kõige ägedam asi üldse ning ma olen ise fänn nr 1. Ma tahan, et kõik näeksid, mis on selle võlu, ja kaotada pole mitte midagi!” rääkis Päll õhinaga. Eriti kutsub ta noori üles osalema võistlusel, kus võib tantsida ükskõik mida ja ükskõik mismoodi. Noormeeste tegevustele elab täiel rinnal kaasa JJ-Street Tantsukooli Jõgeva eestvedaja Kairi Jerlov. “Heameel on vaadata, et noored ise aktiivselt soovivad midagi ette võtta ja korraldada!”

Missugune siis ikkagi on see uus ja põnev tantsustiil, mis sügisestJõgevale JJ-Street tantsukooli trennidesse lisandub?

Krumpi treener Risto Štukert ütleb, et see on stiil, mis tekitab kõigile külmavärinaid. “Mina armastan krumpi ainuüksi selle tunde pärast, mis tantsides tekib. Kuigi esmapilgul võib tunduda, et tegemist on agressiivse tantsuga, siis tegelikult pole see nii – iga liigutuse taga on mõte ning tants jutustab rahvale lugu.“

Kairi Jerlov usub, et sel hooajal leiavad tee tantsusaali needki, kes siiani veel kodus julgust on kogunud. “Terve suvi on tantsulainel tegutsetud ja kindlasti on põhjust uutesse trennidesse tulla. Risto treenerina on väga noortepärane, avatud ning muhe – tal on suured ambitsioonid tulevikuks,” rääkis Jerlov.Kõnealuse noormehe sõnul aga pole uuel hooajal trennides omal kohal mitte ainult tants, vaid areneb ka õpilaste füüsiline võimekus. “Me jookseme, hüppame ja mõtleme koos igasuguseid pööraseid asju välja,” muheleb Štukert.

Kui sügisel on plaanis üllatada, siis jõulud täidetakse JJ-Street Tantsukooli aktivistide poolt kogu Jõgevamaal soojade ja tantsuliste kingitustega. Lisaks eelpoolmainitud noormeestele Jõgeval, tegutseb siinkandis veel suure südamega Katrina Nurmoja, kes annab trenne Tabiveres. Juba kolmandat aastat ei väsi Tartu neiu sõitmast väiksesse Tabiverre, kus tantsivad igal aastaajal kohalikud tantsulõvid. Eelmisel õppeaastal käisid Tabivere õpilased esinemas üle Eesti, pakkudes tantsulist vaatemängu isegi rallisõpradele. Teguderohke aasta on innustanud Katrina Nurmoja püüdlema võimsamate plaanide poole – tema eesmärk sel aastal on korraldada Jõgevamaa jõulukontsert, mis annaks võimaluse tantsuga südamesse pugeda ka neile peredele ja noortele, kes teatrisse minna ei saa. Jõulutuuril näitavad oma oskusi kõik Jõgevamaa noored, kes trennidega septembris liituvad, ning ühine etteaste on midagi täiesti uut. Kes aga täpsemalt teada tahab, peab astuma üle tantsusaali ukse – esimesed proovitrennid saavadki alguse väga varsti nii Tabiveres, Põltsamaal kui ka Jõgeval.

LENEL KARU

blog comments powered by Disqus