Complete Crew breikijatel on tants südames

Breiktantsijad Complete Crew’st teavad, et tants mõnusas seltskonnas on lahe. Seega pole imestada, et trenni tullakse huvist, kuid jäädakse tantsima kokkuhoidva grupi ning vahva õpetaja pärast, kes muudab tantsu ägedaks.

Võhmast pärit Raimo sattus breigitrenni juhuslikult. “Tulin eelmise aasta jaanuaris vaatama ning see oli lihtsalt lahe,” rõhutas noormees lause viimaseid sõnu ja kinnitas, et siin on koos eriti hea seltskond.

Aleks, kes on tuntud ka räppar Utoopiana, ühines Crew’ga selle aasta jaanuaris. “Vend alustas tantsimisega enne mind. Nägin, et see on huvitav, ja pidin ka proovima, sest tantsimine on mulle kogu aeg meeldinud,” rääkis pea pool aastat tantsuga tegelnud noor muusik. Breigimuusika on räpparile riimide peale lugemiseks igati sobilik. Aleksi sõnul köitis tedagi kohe alguses mõnus ja huvitav seltskond. “Tantsida peab oskama, miks mitte siis breiktantsu,” nentis ta.

Kõik eeldused arenguks olemas

Breiktantsu üks tuntumaid ja pealtnäha keerulisemaid trikke on pea peal seismine ja tuuleveski kombel keerlemine. “Trenni tulles olin kindel, et oskan pea peal seista, aga siin sain kohe aru, et tegelikult ei oska ma ikka midagi. Tunnen, et olen selle ajaga palju arenenud ning kõik eeldused edasiseks arenguks on olemas,” rääkis Aleks.

Temaga oli kaasas ka sõber Aivar, kes tuli trenni esimest korda. “Kodus on ka niisama lamp istuda, tulin vaatama, mis saama hakkab,” ütles Aivar ootusärevalt.

Vinge ning tehniliselt keeruline tants pole üksnes poiste pärusmaa. Trennis käivad ka Anne-Liis ja Kristin. Tüdrukute sõnul breikimises midagi keerulist ei ole. “Mäletan, et enne treeningut vaatasin breikimisest filmi, pärast otsustasin, et lähen proovin. See on tüdrukute jaoks igati sobilik,” on Anne-Liis veendunud. Talle meeldib kõige rohkem esinemas käia. “Seltskond on suurepärane, mul on hea meel, et saan siin tegutseda,” on Anne-Liis õnnelik.

Kristinilgi jagub tantsurühmale ainult kiidusõnu. “Oleme siin nagu perekond, alati on hea ja mõnus koos käia,” rääkis ta. Uhkusega lisas treener Marek Tamm, et nad on suutnud ainsana Eestis kokku panna tüdrukute breigirühma.

Oluline on pühendumine

Ligi kaks aastat on breiktantsuga tegelenud Martin. Pühendunud poisist on saanud rühma põhiliige. “Põhiliige on alati kohal, osaleb aktiivselt võistlustel ja käib esinemas,” kirjeldas Martin. “Põhiliiget ei määra treener, vaid tantsija ise otsustab, kui palju ta tahab panustada, see kujuneb trenni käigus. Noorte ainus kohus on trenni teha ja higi valada, kes soovib, võib esinemas ja võistlustel käia, peab ainult tahet olema,” täpsustas treener Carl Heinrich Pruun.

“Esimest korda lavale minnes oli suur hirm. Pärast etteastet küsisin kohe treenerilt, millal jälle lavale saab,” ütles Martin, kes on üllatanud, kui kiiresti ta lavaga kohanes ning esinemist nautima hakkas. Martini esinemisgraafik on muljetavaldav. “Eelmine semester oli üle 60 esinemise ja sel aastal juba üle 100,” tegi ta treeneri abiga kiired arvutused.

“Viimati sain Viljandi BASHil üks ühe vastu võistlusel teise koha. Võidu saanud tantsija oli juba üle 10 aasta breikimisega tegelenud. See oli suur au, et sain oma vähem kui paari aasta kogemusega temaga võistelda. Õppisin sellest palju,” rääkis Martin. Ta pingutab, et saada sama edukaks või veelgi paremaks. “Selleks on vaja iga päev kaheksa kuni kümme tundi trenni teha: tuleb “puid laduda”, et edukas olla. See kõik on võimalik, kui me oma ruumi sponsorite abiga valmis saame,” rääkis noormees oma unistustest.

Complete Crew kõige noorem liige on kaheksa-aastane Taaniel. Trennis käivad ka tema vanem vend Aleksander ja ema Evelyn. “Hakkasin trennis käima, sest sõber kutsus. Küsisin emalt luba ja ta oli nõus. Mulle meeldis ja jäingi. Tantsuliigutused, pea ja käte peal seismine on nii ägedad,” rääkis Taaniel.

MARGE TASUR

blog comments powered by Disqus