Meeste kettaheite võitis Mattias Viljamaa

Paduveres võisteldi juba 47. korda kunagise kettaheitja Otto Erimaa mälestuseks. Möödunud laupäeval toimunud võistlustel polnud osalejaid küll eriti palju, kuid mitmel alal näidati siiski häid tulemusi. Võistluste peaalal, meeste kettaheites sai aga võitjatenimistusse uus nimi – Mattias Viljamaa. 


Luualt pärit Viljamaa parandas oma heitetulemust katse katselt ja võitis lõpuks 33,13-ga. Nagu eelmisel aastal, leppis ka tänavu teise kohaga Andres Kangur (32,63) ja kolmas oli seekord viimase kahe aasta võidumees Tiit Lääne (30,69). Naiste kettaheites oli kindel võitja spordiseltsi Paduvere 1968 võistleja Sandra Lääne, heites 25,52.

“Olin Otto Erimaa mälestusvõistlusest ammu kuulnud. Tänavu otsustasin väärikal spordisündmusel ka ise osaleda,” ütles Viljamaa. Ta oli võidukas veel kuulitõukes 12.08-ga ja heidete kolmevõistluses 1604 punktiga. Naiste sama ala võitis Maret Piirak. “Energiat sportimiseks ja võistlustel osalemiseks annab mulle ka kepikõnd. Kõnnin iga päev, välja arvatud pühapäeval, seitse kilomeetrit,” ütles Piirak, kes on Jõgevamaa spordiveteranide eestvedaja.

Meestest oli nelja esikohaga edukaim noorsportlane Sander Õunapuu. Kaugushüppes oli ta võidutulemus 5,95 ja odaviskes 43,86. 3000 m jooksus võidutses aga Siim Vahi 13.22,0-ga. Tublilt esinesid teisedki, kellest erilist tähelepanu väärib alati nooruslik Villu Ojassalu. 84aastane spordimees saavutas tänavu mitmel alal parema tulemuse kui möödunud suvel.

“Eriti rõõmustab käesoleva aasta parim tulemus kuulitõukes,” lausus Ojassalu. Härrasmees leidis aega ka naissportlastele kinkimiseks metsaservalt lilli noppida.

Mitmekordne maailmameister sangpommispordis, palamuselane Üo Kuusk nentis, et tema tulemusi Erimaa mälestusvõistlustel mõjutas seekord väsimus, mis tingitud pidevast võistlustel osalemisest viimastel kuudel, mil võistlustevaba nädalavahetust pole õieti olnudki.

“Hea tunde tekitas aga see, et tõukasin Paduveres pärast seitsmeaastast vaheaega taas nn meeste kuuli, mille kaaluks on 7, 257 kilogrammi,” lausus ta.

Naissportlasi oli seekord võistlustules vähe. Kolme esikohaga oli edukaim Maiu Veltbach, kes hüppas kaugust 4,03.

“Ma naudin Otto Erimaa mälestusvõistluste kodust ja sõbralikku õhkkonda. Siin on sport justkui puhkus,” ütles naine, kelle kutsumuseks terviseedendus. Odaviskes saavutas esikoha Marju-Ly Kaarjärv.

Võistluste õnnestumisse andsid olulise panuse Väino Ling, Marju-Ly Kaarjärv, Hillar Laane, Andres Baida, Enn Kangur, Kaido Lehtla, spordiliit Kalju ja Eesti Kultuurkapitali Jõgevamaa ekspertgrupp. Mälestusvõistlused korraldasid, nagu ka varasematel aastatel, Tiit Lääne ja Paduvere Talumuuseumi Selts.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus