Linnamäe krossirajal tihe nädalavahetus

Sel laupäeval sõidetakse Linnamäe krossirajal Eesti Hobikrossiklubi karikasarja kuues etapp, pühapäeval mõõdavad aga noortekrossil üksteise võimeid Jõgevamaa motokrossi tulevikulootused. Mõlema võistluspäeva esimesed stardid antakse kell 12, pileti ostnud pealtvaatajate vahel loositakse hinnalisi auhindu.


MTÜ Linnamäe Krossiklubi juhatuse liikme Peeter Lauri sõnul toimub laupäevane võistlus täpselt samasuguses formaadis nagu eelmise aasta juunikuus toimunud hobikrossivõistlus. “Osalejate arv on neil võistlustel alati väga suur ning võistluspäev pikk. Kuigi samal ajal toimub Lätis MM-etapp, on tulemas ka mitmeid tuntud sõitjaid,” lausus Peeter Laur.

Hobikrossisarja etapil võisteldakse klassides 85cc, Retro, Retro Open, MX50, MX40, MX30, MX D, MX C, MX B ja MX A. “Erinevalt eelmisest aastast on MX A klassis tänavu kavas kolm starti, et selle masinaklassi kiirust rohkem näidata,” lausus Laur.                   

Pühapäeval toimub samal rajal aga Linnamäe noortekross, kus põhirõhk on Jõgevamaa oma krossisõitjatel. “Rajal on noorteklassid 50cc, 65cc ja 85cc ning n-ö noored Quad’id,” ütles Peeter Laur. “Lisaks toimuvad ka Jõgevamaa lahtised meistrivõistlused klassis MX Open, mängu läheb Linnamäe rändkarikas, mille saab parima tulemuse teinud Jõgevamaa krossisõitja. Meistrivõistlustel saavad osaleda kõigi Jõgevamaa klubide sõitjad ning need, kes elavad või töötavad meie maakonnas.”

Eraldi autasustatakse ka parima kogutulemuse teinud isast ja pojast koosnevaid võistkondi. “Väga karme DNA teste me tegema ei hakka,” naerab korraldaja. “Arvesse lähevad ennast võistkonnana registreerinud isa ja poja parimad tulemused.”

Piletiostjate vahel loositakse välja mitmeid väärtuslikke auhindu. “Kahepäevapileti ostja võib võistlustelt lahkuda murutraktoriga, mille väärtus on 1300 eurot,” lausus Laur. “Samas on hinnalised ka ühepäevapiletid – kuueeurone täiskasvanu pilet võib tuua Laitse rallipargi külastuse kaheksale inimesele, kaheeurone lapsepilet aga Tartu seikluspargi külastuse. Mõlemal võistluspäeval loositakse ka kõigi piletiostjate vahel välja mitmeid üllatusauhindu.”

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus