Elukaares avati moodne söögisaal

Jõgeva sotsiaalkeskuse Elukaar teisel korrusel avati söögisaal, kus kliendid saavad keha kinnitada, omavahel suhelda, külalisi vastu võtta, koosviibimisi korraldada ning koos hooldajatega ka ise toitu valmistada.

Sotsiaalkeskusesse Elukaar ehitati nüüdisaegse köögimööbli ja – tehnikaga sisustatud söögisaal paika, kus varem oli raamatukogu. “Vajaduse ruumi järele tingisid klientide igapäevased huvid. Nüüd on lihtsam toitlustada neid keskuse elanikke, kel on raskusi trepist teiselt korruselt esimesele minekuga,” ütles juhataja Heli Raevald. Tema sõnul on söögisaal ette nähtud ka sotsiaalministeeriumi kehtestatud nõuetes.

“Ehitustööd söögisaali rajamiseks tegi osaühing Jõgeva Ehitus, elektriseadmed paigaldas TAA Elekter. Kõige keerulisemaks osutus vee- ja kanalisatsioonisüsteemide paigaldamine   Maksumuseks kujunes 10 000 eurot, millest 5000 eurot saime riigilt, teine pool oli omafinantseering,” lausus Raevald.

Jõgeva linnapea Aare Olgo nentis, et elanikkonna vananemine eeldab sotsiaalkeskuselt Elukaar pidevat arengut, mille üks samm on nüüdisaegse söögisaali valmimine.

“Köök ja söögisaal on kodukultuuri kesksed osad ja küllap hakkavad need seda rolli mängima ka Elukaares,” märkis Jõgeva linnavalitsuse liige ja Jõgeva haigla juhataja Peep Põdder. “Söögisaal soodustab omavahelist suhtlemist, mis on vanemas eas inimestele igati oluline,” lausus Jõgeva linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Anneli Lääne. Linnavolikogu aseesimees Mai Treial tõi kingituseks ravimteepakke ja avaldas lootust, et ehk hakkavad Elukaare pere liikmed tervislikku teed ka ise keetma.

“Väga hea, et me oma söögisaali saime. Pole võimatu, et toimetan siis vahel isegi. Eriti meeldib mulle kooki teha,” ütles Elukaare elanik Helgi Masur.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus