Peipsimaal algab orelifestival

Peipsi piirkonna luterlikes kirikutes saab 5.-27. juunini teoks II Peipsimaa orelifestival, mis toob kahe rahva ja kolme kultuuri maale ka neljanda — baltisaksa kõrgkultuuri mõõtme.

“Peipsi äärsetes kirikutes on suuremaid ja väiksemaid oreleid, mis paikkonna parematel päevadel kogudustele hangitud ja viimasel aastakümnel korrastatud,” ütles festivali kunstiline juht, Tartu Jaani kiriku organist Elke Unt. “Peipsimaa orelifestival paneb kõik need orelid juunikuus helisema.”

Festivali esimene kontsert leiab aset juba homme Ida-Virumaal Avinurme kirikus. Seal musitseerivad Elke Unt orelil ja Saimi Kortelainen viiulil. Ülehomme kell 18 on aga muusikahuvilised oodatud Torma kirikusse, kus esinevad Vanemuise sümfooniaorkestri orkestrandid Elle Fuchs (fagott) ja Lande Lampe-Kits (flööt) ning Elke Unt.

Järgmised festivalikontserdid toimuvad 12. juunil Lohusuu, 13. juunil Räpina, 20. juunil Kodavere ja 27. juunil Iisaku kirikus. Peipsimaa orelifestivali kontserdid on kuulajatele tasuta. Oodatud on annetused pühakodade ja orelite korrashoiu heaks.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus