Osaühing Valerii avas Voore aktiviseerimiskeskuses kohviku

Esmaspäeval avati Voorel tegutseva sihtasutuse Saare Valla Aktiviseerimiskeskus hoone teisel korrusel kohvik “Helmi”, kus pakub toitlustamisteenust Voore külalistemaja ja puhkekeskuse  omanik, osaühing Valerii. 


Soojad toidud, suupisted ja maiustused valmistatakse kohapeal. Kohvik on avatud esmaspäevast laupäevani. 

Külalistemaja kõiki toitlustada ei suuda

Kohvik asub aktiviseerimiskeskuse hoones viieteistkümendat aastat, omandivorm on aga muutunud ning viiendat aastat peab seda eraettevõtja.

“Et eelmisel operaatoril lõppes rendileping, avaldasime soovi ise toitlustamist jätkata. Ettepanek sobis igati ka Saare vallavalitsusele ning nii saigi koostöö alguse,” ütles osaühingu Valerii juhataja Tiiu Kalling. “Otsustasime hakata uut äriideed  ellu viima seepärast, et möödasõitjad ja ka kohalikud elanikud tulevad sageli Voore külalistemajja sooviga siin einestada.  Kahjuks ei saa me neid üsna tihti teenindada, sest söögisaal on pea pidevalt reserveeritud. Seetõttu tekkiski mõte avada kohvik, kus kõigil võimalik kohe keha kinnitada,” rääkis ettevõtja. Kallingu sõnul eelnesid kohviku avamisele põhjalikud ning investeeringuterohked ettevalmistustööd. “Esmalt tuli teha sanitaarremont, sest seni polnud kohvikuruumi seinu nägusamaks värvitudki. Muretsesime ka kvaliteetseks toidutegemiseks tarvilikud seadmed ja märkimisväärselt kalli nõudepesemismasina. Seinu kaunistab ajalugu ja tänapäeva ühendav fotodesari “Enne ja nüüd”.  Ruumide renoveerimine ja kohviku sisustamine oli meie ettevõtte omafinantseering,” märkis Kalling. 

Tööd said kohalikud inimesed

“Helmi” kohvikus töötavad samad inimesed, kes Voore külalistemajaski. Ka menüü on mõlemas ettevõttes põhimõtteliselt ühesugune. “Kohviku vaatevinklist on erinevuseks see, et pakume siin ka hamburgerit ja kebabi, mida asusime valmistama mõeldes nendele klientidele, kes soovivad söögipoolise kaasa võtta. Kohviku eripäraks on ka lõunasöögi pakkumine buffeelauast. Päevaprae juurde kuuluvad ka morss ja piim. Soolase suupistena pakume näiteks pirukaid , maiustamiseks aga praegu pisarakooki ja tassikooki. Eks edaspidi tuleb ka üllatusi ning küllap kujuneb klientide soove arvestades välja ka firmaroog,” lubas Tiiu Kalling.

“Toidud valmistame kohapeal. Näiteks avapäeval kiitis üks külastajatest hamburgeri vahele pandud kotletti. Meil oli talle rõõm teatada, et kotlet on meie endi tehtud,” rääkis ta.

Kallingu sõnul on praegu kohvikus kogemusi saamas ka praktikandid Viljandi kutsehariduskeskusest.

Kohvikust saab ka nii lahjemaid kui kangemaid alkohoolseid jooke. Tiiu Kalling usub ja loodab, et nende tarbijad järgivad häid tavasid ja käituvad kultuurselt.  

Kohvikukülastajad saavad istuda söögisaalis, aga soovi korral ka aktiviseerimiskeskuse hoone katusel, kuhu viib keerdtrepp.

Võimalike klientidena vastavatud kohvikule näeb Tiiu Kalling ka aktiviseerimiskeskuse ruumide rentijaid nõupidamisteks, koosviibimisteks jne.

“Nime “Helmi” panin kohvikule oma ema mälestuseks. Ta elas Patastel, oli tubli taluperenaine ja meisterlik asjatundja kokanduses,” ütles Valerii juhataja ja omanik Tiiu Kalling.

“Meie ettevõttele on usutavasti edukäigu taganud tegutsemine looduslikult kaunis paigas Voorel, aga ka pidev kättesaadavus klientidele. Vastame pöördumistele ühe või teise teenuse tellimiseks hiljemalt kahekümne nelja tunni jooksul,” kinnitas firmajuht.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus