Riina puukoolis kasvatatakse ka lilli

Kasepää vallas tegutsev Riina puukool müüb alates tänavu kevadest lisaks puu- ja põõsaistikutele ka lilletaimi. Selle Peipsi-äärse puukooli kaugemad püsikliendid on aga Vormsi saarelt.

Riina puukooli perenaise Riina Müürsepa sõnul tekkis tal mõte hakata lilli kasvatama sellest, et puid ja põõsaid ostvad inimesed tundsid huvi ka lilletaimede vastu. “Praegu on kõige nõutavamateks olnud amplid petuuniate ja begooniatega,  samuti hostad. Lillekasvatusega alustamine erilisi kulutusi ei nõudnud. Kõige enam läks raha pottide ja turba muretsemiseks. Lilli kasvatavad Eestis mitmed puukoolid: et majanduslikult toime tulla, peab ka mõne kõrvalharuga tegelema,” ütles ta.

Riina Müürsepa sõnul on nad tänavu laiendanud ka puukooli müügiplatsi. Kõige kaugemad püsikliendid on neil aga pärit Vormsi saarelt, kes igal augustikuul tulevad flokse ostma. “Nad külastavad Kalevipoja kala- ja veefestivali ja ühtlasi astuvad läbi ka puukoolist,” rääkis ettevõtja.

“Puukoolis töötame koos pereliikmetega. Ise arendan puukooli tegelikult riigitöö kõrvalt, mida teen Mustvee muusika- ja kunstikoolis juhatajana ja Mustvee vene gümnaasiumis õpetajana töötades,” lausus Riina Müürsepp.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus