Metsamoor kutsub rohuveine maitsma ja valmistama

Võrumaal Antsla vallas Veetka talus on Irje Karjusel ehk Metsamooril plaanis õpetada, kuidas koduseid rohuveine valmistada. Kõik, kes sellest huvitatud, on oodatud 4. juulil kell 12 talle külla.

Kolme tunni jooksul tutvustatakse huvilistele taimi, mida sobib punastele või valgetele veinidele lisada, räägitakse, kuidas ja kui palju neid sinna panna ning kui kaua paraja tõmmise valmimiseks veini sees hoida.

Rohuveinid sobivad mitmesuguste salatite maitsestamiseks ja  vürtsi andmiseks marinaadidele. Rohuveinid on head tervise turgutamiseks ja tagasitoomiseks, räägib Irje Karjus, lubades tutvustada nii iidseid kui tänapäevaseid veiniretsepte.

Degusteerimiseks on tal pakkuda mitmeid rohuveine, näiteks südameveini, eluveini, kõhuveini jne. Nauditakse ka rohuveiniga maitsestatud gurmeesalatit ja ürdikaraskit ning koju kaasavõtmiseks valmistatakse koos vürtsveini.

Metsamoori varasalve tervisetooteid ja baasveine saab ka  kaasa osta.

Terviseveinikoolitusele saab registreeruda aadressil tervis@tervisekodu.ee või telefonil 5345 4222.

Rohuveinide koolitusele järgneb  sama päeva, 4. juuli õhtupoolikul kahepäevane Libahundilaager, millest on meie ajalehes kevadel juba juttu olnud. Sinnagi on veel võimalik end kirja panna.

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus