Muusikapäev lastele ja noortele

Neljapäeval, 21. mail on Juula külamaja ja ilusa ilmaga ehk õugi muusikast tulvil. Toimub lastele ja noortele mõeldud kontsert-õpituba “Helide mäng”.

Juba möödunud aasta alguses Tartumaa noorte muusikute algatatud projektiga äratavad pillimehed eelkõige eakaaslastes ja nooremates  huvi mitmes stiilis muusika, pillide ja ka nende meisterdamise vastu.

Projekti algatajad on veendunud, et just noorte endi poolt korraldatud õpitoad aitavad tekitada huvi muusika ja selle tegemise vastu ning et igaühe jaoks leidub muusikaga tegelemiseks just talle meelepärane viis.

“Juula külamajas toimuvat kontsert-õpituba tulevad koos minuga läbi viima Siim Rääk, Merilin Kraun ja  Kaarel Murumaa. Meie pillide arsenalis on trumm, akordion, basskitarr, elektrikitarr, klassikaline kitarr ja jauram, aga meil on kaasas ka mitmesuguseid isetehtud pille, millele oleme ise  nimed pannud vastavalt nende päritolule: karbikannel, mannapõnts, santehniline toruorel jne. Tutvustame mitmeid muusikastiile rahvamuusikast rokini. Teeme käepärastest vahenditest pille ja improviseerime kõik koos,” rääkis projekti üks eestvedajaid Anti Lillak.

“2014. aasta alguses tegime me Tartumaa Arendusseltsi Tartumaa Noortefondi programmi “Noortelt noortele” toel esimese nn pilootprojekti “Muusika on mäng helidega”, mille raames korraldasime kontsert-õpitubasid mitmetes Tartumaa noortekeskustes ja koolides. Üldine kontseptsioon on jäänud praegu samaks, kuid oleme õpitoa sisu täiendanud.  Tänavukevadist õpitubade sarja “Helide mäng” toetab Hasartmängumaksu Nõukogu. Külastame veel mitmeid noortega tegelevaid asutusi Valgast Virumaani,” lisas ta.

“Helide mäng” algab Juula külamajas neljapäeva õhtul kell 19.

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus