Jõgeva kesklinnas Suurel tänaval tegutseva Kebab Pizza kohviku külastajaskond on viimasel ajal oluliselt suurenenud. Firma kollektiiv peab kohviku konkurentsis püsimise eelduseks mitmekesisist ja aeg-ajalt uuenevat menüüd ning kliendisõbralikku teenindust.
Kebab Pizza kohviku juhataja Jaanika Veeli sõnul peab toitlustusettevõte konkurentsis püsimiseks sama valdkonna firmadest millegi poolest erinema, omapära hoidma ja arendama. “Pakume kebabipraadi, pitsasid, päevapraadi ja -suppi, majapraadi, mis on nüüdsest menüüs ka õhtuti, ettetellimisel sushit, võileibu, pirukaid ja kooke, mida ise küpsetame, ja teisigi suupisteid.”
Mitmekülgne ja tihti uuenev menüü
Viimase paari kuuga on kohviku külastajate arv ligi poole võrra suurenenud. Päevas käib külastajaid ligi viiskümmend, põhjuseks usutavasti mitmekülgsem ja sageli uuenev menüü. “Näiteks mais hakkame kostitama päevapitsadega, mille hinnad teistest pitsadest veidi soodsamad, soojade salatite ja smuutidega. Eks päeval eelistataksegi päevasuppi ja -praadi, õhtul läheb paremini peale pitsa. Külastajate arvu on aidanud suurendada ka meie Facebook’i lehekülg,” rääkis juhataja.
Ta loodab, et suve lähenedes tuleb kliente veelgi juurde, ning seda arvestades avavad nad alates maist kohviku hommikul kell 10 ja võimalik, et pikendavad ka õhtusi lahtiolekuaegu. “Paar lauda paigaldame kohviku ette õues einestamiseks. Peagi tuleb taas kampaania, kus kümne pitsatempli koguja saab ühe pitsa tasuta.”
Kohalik eelistab mahedaid toone
Tema sõnul tuleb mõelda sellelegi, kuidas kohvik hubasem ja ilusam oleks.
“Kebabilikku kuvandit silmas pidades tehti möödunud aastal türgipärane sisekujundus. Tänavu värvisime selle jälle eestimaiseks, sest tajusime, et kohalik klient eelistab mahedamaid toone,” märkis juhataja .
Kuus aastat töötas Jaanika Veel baaridaamina Kesk-Eesti Ärikeskuses tegutsevas kohvikus Panthers, kus teadmisi ja kogemusi sai. “Kui sain Kebab Pizza kohviku omanikult Meeri Eiberilt ettepaneku kohviku juhatajaks tulla, otsustasin pakkumise eneseteostuse eesmärgil vastu võtta. Kui varem lõppes töö kell seitse õhtul, siis juhatajana pean firma asjadele mõtlema pidevalt. Nagu väikeettevõttes ikka, tuleb lisaks organiseerimisele tegeleda mitmete ülesannetega, teenindada baaris ja teha muudki vajalikku,” ütles Jaanika.
Kokk tõeline oma ala meister
“Meie kohviku mainet kujundab kõige rohkem tõeline oma ala meister, kokk Aita, keda kliendid väga kiidavad. Baaritöötajate leidmisega, kes ühtlasi ka pitsat küpsetaksid, oleme pidanud omajagu vaeva nägema, kuid oleme leidnud siiski tublid tegijad. Personali otsides teeme koostööd ka töötukassaga,” lisas ta.
JAAN LUKAS