Parima toiduaine konkursil osales aktiivselt Felix

Tänavusel parima toiduaine konkursil osales Jõgevamaa ettevõtetest Põltsamaa Felix mitmes tooterühmas – mittealkohoolsete jookide, köögiviljatootete, alkohoolsete jookide  rühmas ja kategoorias „ Eesti Parim Toit Tervisele“. Meie maakonna väiketootjad seekord konkursil ei osalenud.

“Jõgevamaal on  toidusektoris mitmeid  mikro -ja väikeettevõtteid, mõned neist on lisandunud viimasel ajal.  Tänavu aga maakonna toidutootjad toiduainetööstuse liidu korraldatud  piirkondlikul konkusil kahjuks ei osalenud. Järgmisel aastal võiks aktiivsust rohkem olla, sest võidutooted saavad tarbijate hulgas kiiresti populaarseks. Teeme ka ühiselt teavituskampaaniat ja nii leiavad konkursil osalenud toiduained tee kergemini ka kaupluste sortimentidesse. Eelmisel aastal konkursil osalenud väikeettevõtjad on pigem mures, kuidas nõudlust rahuldada. Konkursikomisjoni liikmetelt saab aga tagasisidet, mis endale võib ka märkamatuks jääda, ” lausus Eesti Toiduainetööstuse Liidu eestvedaja Sirje Potisepp.

“E-Piim Tootmine osales viimati oma Südamejuustuga, mis oli igati väärikas toode ja sai ka tunnustuse „Eesti Parim Toit Tervisele 2010,” ütles Eesti Toiduainetööstuse Liidu eestvedaja Sirje Potisepp.

Parima toiduaine piirkondlikul konkursil astus võistlustulle  27 Eesti väikeettevõtet, kes esitasid hindamisele kokku viiskümmend seitse toodet. Kaheksandat korda läbi viidaval Eesti Parima Toiduaine piirkondliku konkursil saavad osaleda kuni viiekümme töötajaga väikeettevõtted ja firmad, mille aastakäive ei ületa 10 miljonit eurot.

Konkursi Eesti Parim Toiduaine hindamiskomisjoni juhib Tartu ülikooli arstiteaduskonna professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Konkursi võitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonvrentsil 29. aprillil.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus