Jõgeva linna Suure-Piiri-Puiestee tänava ristmikule on vaja jalakäijate ülekäiguradasid

Rääkides liiklusohutusest antud ristmikul, on vaja kõigepealt mõelda jalakäijatele, mitte autodele. Jõgeval ei ole liiklustihedus nii suur, et peab hakkama ehitama ristmikke ümber ringristmikeks. Ega linnavalitsus kindlasti ei teagi, kui suur liiklustihedus sellel ristmikul on, et üldse teha tasuvusarvutusi ja siis vastavalt otsustada, kas on vaja ümberehitust või ei ole. Nii et las autod sõidavad rahulikult edasi.

Pigem tuleb vaadata, kuidas jalakäijad sellest ristmikust üle saavad. Tulles Nordlandeni poolt Piiri tänavast, et minna kesklinna, ületatakse ristmik otse, mis on tegelikult ohtlik. Sama kehtib, kui tulla kesklinnast Suurt tänavat mööda vana kino poolt küljest ja minna otse üle ristmiku vana trükikoja poole. Et seal pole keegi auto alla jäänud, on küll suur õnn.

Selline olukord tuleb kindlasti likvideerida (üldse arusaamatu, miks siiamaani pole seda tehtud) ja selleks piisab kordades vähematest summadest, kui ehitada välja mõned lõigud kõnniteed Puiestee tänava alguses, Suurel tänaval ja Piiri tänaval.

Ülekäiguradade tähistus rahustab juba iseenesest liiklust ja pole vaja kulutada suuri summasid suurtele ümberehitustele. Seda raha  saab kindlasti kulutada tunduvalt paremal eesmärgil. Ja siis võime olla tulevikus uhked, et Jõgeva on vaba jaburatest “liiklust rahustavatest ringidest”.

VOOREMAA LUGEJA JÕGEVA LINNAST

Kirja autor on toimetusele teada

blog comments powered by Disqus