Jõgevamaa gümnaasiumis vahetusõpilane Läänemaalt

Sel nädalal õppis Jõgevamaa gümnaasiumi 12. klassis vahetusõpilane Regina Lukk, kes tuli Jõgevale Läänemaa ühisgümnaasiumist.

Möödunud aasta novembris toimus Jõgevamaa gümnaasiumis riigigümnaasiumide õpilasesinduste koostöökoja kohtumine, kus arutati edaspidiseid koostöövõimalusi. Ühe olulise punktina tõid õpilased välja riigigümnaasiumide vahelise õpilasvahetuse. Idee meeldis kõigile. Mõned kuud hiljem ongi vahetus käima läinud. Juba novembrikuise kohtumise lõpuks oli Regina kindel, et ta soovib nädala Jõgeval õppida. “Soovisin näha teise riigigümnaasiumi õppetöö korraldust ning Jõgevamaa gümnaasiumi õpilasesinduse tegemisi,”  põhjendas ta oma valikut.

Tore ja vaikne klass

Nädal õppetööd on jätnud neiule hea mulje. “Mul on siin tore ja hästi vaikne klass. Õppekava on natuke teistmoodi, aga nüüd olen sellega juba harjuma hakanud. Tunnen, et võiksin veel siin olla, et asi selgemaks saaks.”

Gümnasisti sõnul on neil Läänemaal klassid suunapõhised. Siin on õpilased läbisegi ja suuna määravad valikained.

“Õpin seal humanitaarkallakuga klassis, Jõgeval ei ole minu klassis ühtegi sama suuna õpilast,” ütles ta. Õnneks on aga tunnid sama pikad ning klasski pea sama suur kui kodukoolis. Kooliellu aitas sisse elada õpilasesinduse liige Sigrid Laurikainen. Reginale meeldib siinne vaba õhkkond ning valikainete paigutus tunniplaanis. “Siin on valikainetunnid kas esimesed või viimased, meil tavaliselt teiste tundide vahel. Arvan, et võiksin sellisest korraldusest ka oma koolis rääkida,” märkis ta.

Regina osales ka Jõgevamaa noorte infopäeval “Vaade tulevikku”, kus ta tutvus lähemalt Tartu ülikooli ja Tartu tervishoiu kõrgkoolis pakutavaga.

“Hetkel on mul plaan minna edasi õppima Tartu ülikooli, kus õde juba ees. Kuid ei välista ka seda, et kandideerin Tallinna,” rääkis ta oma tulevikuplaanidest.

Regina sõnul toimub neil ka Läänemaal samasugune infopäev, mis kannab nime “Oma rada”.

“See on pisut laiem üritus, sest lisaks kõrgkoolidele on kaasatud noortekogud ja mitmed noorteorganisatsioonid,” sõnas tüdruk.

Hea kogemus õpilasvahetusest

Regina tahaks võimalusel jõuda nädalaks ka Viljandimaa gümnaasiumi, kuid enne seda tuleb tal Läänemaal märtsis Sigrid vastu võtta.

Pärast nädalat Jõgeval ootavad Reginat kodus õppetöö ning kontrolltööd. “Enne tulekut sain oma koolist paberi, kus kirjas, mida pean nädala jooksul õppima. Sisuliselt tuli teha topelt tööd,” rääkis Regina. Tema hinnangul on Eesti-sisene õpilasvahetus väga hea kogemus. “Olen küll kaalunud välismaal õppimist, aga leian, et mul oleks seal raske kohaneda. Siin on mul riigigümnaasiumides palju tutvusi ja saan juba eelnevalt suhelda ning uurida õppetöö kohta. Nii on valikut lihtsam teha.”

i

MARGE TASUR

blog comments powered by Disqus