Felixi uus kontorihoone veinimajaga ühe katuse all

Põltsamaa Felixi kontor asub alates käesoleva aasta algusest veinimajas. Ettevõte on ümber kolitud väiksemale territooriumile ning endine kontorimaja ja veel mõned hooned on müüki pandud.

Põltsamaa Felixi juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul loodeti esialgsete plaanide kohaselt lõpetada veinimaja renoveerimistööd eelmise aasta septembris-oktoobris, kuid tegelikult kulus selleks natuke rohkem aega. Detsembri alguses sai aga kontorirahvas uues majas avapeo siiski ära pidada ning jõulukuu keskpaigast saadi uutes ruumides alustada igapäevatööga.

Kaido Kaare lausus uusi ruume tutvustades, et veinimaja selles ruumis, kus varem sageli külalisi vastu võeti ning kus sai ettevõtte toodetega tutvuda, asub nüüd nõupidamiste ruum. Eraldi ruumid on olemas nii turundusjuhi kui personalitöötajate jaoks. Endisel kujul on alles toodete katsetamise, degusteerimise ja maitsmise ruum. Umbes pool sellest veinimaja teise korruse pinnast, kus praegu asuvad  kontori-, nõupidamiste- ja laboriruumid, oli varem võrdlemisi tagasihoidlikult kasutatud. 

Kontor ja tootmishoone ühendatakse galeriiga 

Kontorimaja koridorides võib seintel näha mitmeid tänu- ja tunnustuskirju, mis on ettevõttele antud kvaliteetsete toodete või silmapaistva tegevuse eest reklaami, turunduse või tootearenduse valdkonnas. Kontorihoones asub ka üks suurem nõupidamiste ruum, mis mahutab 70-80 inimest. Enne remonti olid seal laoruumid, mida tegelikult eriti ei kasutatud. Ühes väiksemas nõupidamisteruumis on olemas vajalikud nüüdisaegsed infotehnoloogilised vahendid. Kaido Kaare sõnul toimus seal just teisipäeval Felixi juhtkonna koosolek. Kontorihoonesse paigaldati uus kütte- ja ventilatsioonisüsteem, soetati mööbel. Kaido Kaare kinnitas, et kontoritöötajatel on nii töötamiseks kui puhkehetkedeks igati nüüdisaegsed tingimused.

Veidi teistmoodi näeb praegu veel välja see ruum, mille kaudu pääseb juba teisel poolaastal mööda galeriid veinimajas asuvasse tootmishoonesse. Galerii rajatakse tugisammastele ja see jääb teise korrusega samale tasapinnale. Nii on võimalik kontorihoonest tootmishoonesse minna, ilma et vahepeal oleks tarvis üleriideid selga panna. Galerii alt saavad aga läbi sõita tootmist teenindavad autod.

Veinimaja nurgaosas asub puhkeruum, mille akendest avaneb vaade kahes erinevas suunas. Puhkeruumis on võimalik kohvi juua, lõunat süüa ja lihtsalt lõunapausi pidada. Puhkeruumis asub üks valimiskastile sarnane kast. Sinna saab jätta sedeli, kus kirjas paremate töötajate nimed. Nii saab tublimad  salajase hääletuse teel välja selgitada. 

Mitmed hooned ootavad uut omanikku

Vana kontorihoone seisab hetkel kasutuseta ja ootab uut omanikku. Kütet pole sealt välja lülitatud.  Felixi juhi sõnul pole praeguse seisuga ühtegi konkreetset ostjat, kuid huvi on maja vastu siiski juba ilmutatud.

Lisaks on ettevõttel välja pakkuda teisigi hooneid, näiteks garaažide kompleks ja kultuurimaja. Erinevatel kinnistutel asuvaid hooneid on võimalik osta nii eraldi kui ka ühtse kompleksina. Eelmisel aastal lõpetati ka reovee eelpuhasti renoveerimine. Niipea kui ilm võimaldab, hakatakse ehitama galeriid kontori- ja tootmishoone vahele.

Veinimaja remontimisele ja reovee eelpuhasti rajamisele kulus umbes miljon eurot, lisaks investeeriti mitusada tuhat eurot tootmisse. Investeeringud peaksid ennast ära tasuma nii küttekulusid kokku hoides kui tootmise efektiivsust tõstes, samuti on oluline töötajate töötingimuste nüüdisajastamine ning puhtam keskkond.

Praegu pääseb ettevõtte kasutuses olevate hooneteni mööda seda teed, mis asub müügis olevate hoonetega samal territooriumil. Seetõttu on kavas välja ehitada uus sissesõidukoht. Vana-Tallinna maantee ääres asuv väravakoht nihutatakse linnast väljasõidu suunas pisut edasi. Seegi töö on plaanis eeloleval suvel ära teha. Praegu jõuab Felixi katlamajast soojus ka Põltsamaa lossikompleksi. Küttetrass kulgeb läbi nende kinnistute, mis on müüki pandud. Kui müügini  jõutakse, tuleb uute omanikega ka küttetrasside osas kokkuleppele jõuda.

Teatavasti ehitati mõned aastad tagasi välja Jõgevalt Põltsamaani kulgev gaasitrass. Kaido Kaare sõnul oleks neil gaasi kasutamise vastu huvi juhul, kui trass Felixile lähemal oleks. Hetkel jääb see veel liiga kaugele.

Kaido Kaare on uue veinimajaga väga rahul. Kui valmib ka veinimaja ja tootmishoonet ühendav galerii, saab valmis uus sissesõiduvärav ning ettevõttele mittetarvilikud hooned uued omanikud leiavad, võib ümberkorraldustega igati rahule jääda.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus