Jõgeva SK Tähe/Olivia meistriliigas kolmandal kohal

 

Jõgeva SK Tähe/Olivia saalihokimeeskond on Eesti meistriliiga kahest viimasest kohtumisest võitnud ühe, turniiritabelis ollakse 12 punktiga kolmandal kohal. 20. detsembril kaotas Tähe/Olivia koduväljakul TTÜ SK-le 5:13 (1:4, 2:3, 2:6), 4. jaanuaril alistati aga Eesti U19 vanuseklassi koondis 11:9 (4:2, 4:5, 3:2).

Kohtumises mulluse finaalivastase TTÜ-ga oli Tähe/Olivial välja panna vaid kümme väljakumängijat. Mängiti sisuliselt teise koosseisuga ning see avaldus ka mängu skooris: avakolmandiku lõpuks juhtisid külalised 4:1 ning ka edaspidi ei suutnud Tähe enam mängu enda kasuks pöörata. Kodumeeskonna mängijatest viskas avakolmandikul värava viimast korda Tähe särgis mänginud Sven Uue, kes kuulub alates uuest aastast EMÜ SK ridadesse. Teise kolmandiku lõpuks juhtis TTÜ 7:3 (Tähe/Olivia väravad viskasid Siim Hõim ja Margus Guss) ning ka otsustav periood kuulus neile. Pealinlaste kuuele tabamusele suutis Tähe/Olivia vastata vaid kahega, täpsed olid Siim Hõim ja Ilmar Niitov. TTÜ mängijatest oli viie väravaga resultatiivseim Tanel Kasenurm, Kristjan Puu arvele jäi neli tabamust.

Uue aasta esimeses kohtumises oli Tähe/Olivia vastaseks Eesti noortekoondis. Eelmise kohtumisega võrreldes olid Tähe/Olivia read mõnevõrra tugevnenud, meeskonnal olid taas abiks Pavel Semjonov, Joni Koppo ja Tõnis Vähi. Võit ka tuli, kuid mitte väga veenev: veel mängu 51. minutil oli tablool viigiseis. Head tööd tegid ka noortekoondise väravas seisnud Karl-Erik Kruusmaa ja Kristen Kurval – kahe peale tõrjuti mängu jooksul kokku 41 jõgevalaste pealeviset. Kodumeeskonna väravavahtidele Tõnis Vähile ja Kevin Tammele märgiti protokolli kokku 16 tõrjet.

Avakolmandikul tegid Tähe/Olivia eest skoori Margus Guss, Ilmar Niitov ja kahel korral Nikolai Roop, noortekoondise teise värava viskas jõgevlane Meigo Soolepp. Teisel kolmandikul, mis lõppes Tähe/Olivia 8:7 eduseisus, oli Jõgeva mängijatest kolme väravaga resultatiivseim Pavel Semjonov, ühe värava lisas Mathias Einamann. Tasavägine mäng jätkus ka otsustava perioodi algul. 45. minutil viigistas Tarvo Kivisilla seisu, kümmekond sekundit hiljem viis Kaspar Virkus Tähe jälle ette, kuid minut hiljem oli seis Gerdo Unga väravast taas viigis. Üllatust siiski ei sündinud, 51. minutil viskas Ilmar Niitov Tähe/Olivia kümnenda ning paar minutit hiljem Mathias Einamann üheteistkümnenda värava ning neile noortekoondise mängijad enam vastata ei suutnud.

Teistes kohtumistes alistas SK GAP/Saku Sparta Team Automaailma 9:6 ning TTÜ SK 8:7 EMÜ SK.

Meistriliiga tabelit juhib 15 punktiga TTÜ SK, punktiga jääb maha ühe kohtumise enam pidanud SK GAP/Saku. Võrdselt 12 punkti on kogunud Jõgeva SK Tähe/Olivia ja Sparta Team Automaailm. Hooaja avakohtumiste järel pikalt liidrikohal olnud Eesti Maaülikooli SK on 10 punktiga nüüd viiendal kohal, tabeli lõpetab noortekoondis, kellel on punktiarve siiani avamata. 

Järgmise mängu peab Tähe/Olivia tavapärasest erineval ajal: homme õhtul kell 20 kohtutakse Virtuse spordikeskuses Sparta Team Automaailmaga. 18. oktoobril Tallinnas peetud eelmise omavahelise kohtumise võitis Sparta 7:3.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus