Üldvõit Maldon Haljasele, etapivõit Venemaale

Jõgeva Kabeklubi 2014. aasta seeriaturniiri viimasel etapil osales 20 kabetajat, etapivõit läks 13 punktiga 18-st Sankt-Peterburi kabetajale Andrey Napreenkovile.Võitjale järgnesid 12 punkti kogunud Uno Plakk, Imre Anton (Nõmme Kabeklubi) ja Algo Laidvee (Tartu), 11 punkti läks kirja Enno Eermale, Kaljo Siimerile ja Kaarel Otsale. Naismängijaist oli edukaim Merilii Jalg 10 punktiga.

Üldvõitjaks tuli esmakordselt kundalane Maldon Haljas, kes oli parim kahel etapil ja kogus 6 edukama etapiga 78 punkti, nelja eelmise seeriavõistluse võitja Enno Eerma jäi temast maha punktiga. Kaljo Siimer kogus 74, Uno Plakk 72 ja vaid viiel etapil osalenud Algo Laidvee 61 punkti. Eraldi arvestust peeti madalama koefitsiendiga kabetajaile ja ka siin oli konkurents äärmiselt pinev. Selle rühma mängijad hõivasid üldjärjestuses kohad alates kuuendast. Parim oli Kaarel Ots 60 punktiga, järgnesid Paul Evard (Põltsamaa) 58, Kalle Lokk 57, Ago Vooremäe 52 ja parim naismängija Merilii Jalg 50 punktiga.

Noorte seeriavõistluse viimasel etapil jõudsid esikolmikusse Merilii ja Triinu Jalg ning jõgevalane Rando Koll. Kokkuvõttes pälvis Merilii ja Triinu järel kolmanda koha Meriley Raudsepp.

Eesti Kabeliidu aastalõputurniiril osales 46 kabetajat, esikoht läks 16 punktiga 18-st suurmeister Arno Uutmale, järgnevatena kogusid Heinar Jahu (Nõmme Kabeklubi), Uno Plakk ja Andrey Napreenkov 13 punkti.

 Algav aasta on tegus ka kabetajaile. Laupäeval, 10.jaanuaril kell 10 algavad Virtuses maakonna meistrivõistlused 64-ruuduses kabes, 11. jaanuaril toimub Kuristal Sulev Luha korraldusel 45. Kurista turniir. 

i

JÕGEVA KABEKLUBI

blog comments powered by Disqus