Turismiettevõte Catalina pakub ka ehitusteenust

Jõgeva vallas Õuna külas Õuna puhketalus majutamise ja toitlustamisega tegelev osaühing Catalina on asunud pakkuma ka ehitusteenust. Ehitusvaldkonda juhib firmas Jevgeni Talik, kes pärast mõned aastad töötamist Soomes Eestisse naasis.


Jevgeni Talikut ajendas Eestisse tagasi tulema ennekõike soov pidevalt pere keskel elada. “Jevgeni teadmised ja oskused ehitusalal said tuttavaks juba üheksakümnendate aastate lõpul, mil ta tegeles praeguse Õuna puhketalu väljaehitamisega. Kui kuulsin tema plaanist Soomest tagasi tulla, tekkis idee osaühingus Catalina lisaks turismiteenusele ka ehitussuund käivitada ja Jevgeni seda juhtima kutsuda,” rääkis Catalina juhataja Liilia Mandri. 

Kliendid ennekõike erasektorist

Jevgeni Talik juhib kolmest mehest koosnevat brigaadi, mis teeb ehitustöid ennekõike Lõuna- ja Kesk-Eestis. “Teeme kõiki üldehitustöid, oleme ehitanud maju, remontinud kortereid.  Ehitamise kõrghooaeg on kevadel ja suvel, mõned soovisid aga oma korteri jõuludeks ja aastavahetuseks korda saada. Eritööde, näiteks elektriseadmete paigaldamiseks sõlmime lepingud alltöövõtjatega,” ütles Talik. Tema sõnul moodustavad klientidest enamiku tellijad erasektorist.

“Ehitustööde kohta saadakse teada firma veebilehelt ning info levib ka ühelt kliendilt teisele,” lausus Catalina ehitusjuht, kes on õppinud elektri- ja gaasikeevitust, kuid täiendanud end põhjalikult ka ehitamise alal.

“Turistid on tulnud puhkama ja neid me ehitusteenuse pakkumisega tülitama ei hakka. Iseasi, kui nad sellest ise kuulevad ja huvi tunnevad,” lausus Liilia Mandri. 

Üliodavalt pole võimalik

Jevgeni Talik märkis, et Catalina teeb ehitustöid kokkuleppeliste hindadega. “Liiga odavalt pole võimalik siiski tööd teha, sest sel juhul peaks ettevõtlusele peale maksma. Pealegi peab arvestama materjalide hinna pideva tõusuga. Materjalid võib tellija ise osta, samuti võime need muretseda ka meie,” lausus ta.

Liilia Mandri sõnul on Catalinal aegade vältel kogunenud mõndagi ehitamiseks tarvilikku, mida nüüd klientidele pakkuda.

“Praegu kestab Jevgeni Taliku eestvedamisel ka Õuna puhketalu peosaali ehitamine. Kavatseme saali valmis saada alanud aasta jooksul. Kõik oleneb aga firma sisssetulekutest,” tõdes Mandri.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus