Jõgeva aleviku noored viisid varjupaiga loomadele jõulurõõmu

Jõgeva aleviku avatud noortekeskuse noored Karolin Küngas, Tuuli Tiidor, Rasmus Randoja ja Kätlin Raudsepp kirjutasid noorte omaalgatuse projekti, mille tulemusel külastati 17. detsembril nii Virumaa kui Tartu  kodutute loomade varjupaika. Idee sai alguse mõttest, et jõuluajal satuvad paljud loomad tänavale ja sealt varjupaika. Külastada otsustati kahte  varjupaika, sest noored tundsid, et ühest ei piisa. Päev enne minekut osteti poest koertele ja kutsikatele, kassidele ja kassipoegadele  konserve. Lisaks paluti Jõgeva aleviku noortekeskuse Facebook’i lehel kõigil, kel üle puhtaid käterätikud, voodilinu, kardinaid ja tekke, tuua need noortekeskusse.

 Virumaa varjupaigas oli võimalik jalutada väga energilise 8-kuuse koera Sämmiga, kes ootab uut omanikku. Varjupaigas oli palju rõõmsameelseid kiisusid, kellel kõik vajalikud vaktsiinid tehtud ja kes samuti uut kodu ootavad. Tartu kodutute loomade varjupaigas viidi noored ringkäigule, kus igast koerast ja kassist räägiti eraldi. See andis hea ülevaate, missuguse iseloomuga on loomad.

Noored jäid külaskäiguga väga rahule.  Nad tahavad olla oma tegevusega teistele eeskujuks ning loodavad, et mõjutasid  selle projekti läbiviimisega vähemalt ühte inimest.

KAROLIN KÜNGAS

blog comments powered by Disqus