Moldova omavalitsusjuhid said uusi kogemusi

Möödunud nädalal Jõgevamaal viibinud Moldova Vabariigi omavalitsusjuhtide delegatsioon huvitus ennekõike siinsest naabrivalve rakendamisest ning külastas mitmeid asutusi ja ettevõtteid.

Jõgeval selgitas naabrivalve otstarvet ja tulemuslikkust Rein Kaste, kes on selle valdkonna eestvedajaks Rohu ja Põllu tänava piirkonnas. “Tänu naabrivalvele, oleme saanud nii mõnelgi pahatahtlike kavatsustega inimesel silma peal hoida. Kui märgatakse naabrivalve sümboolikat, käitutakse ka korrektsemalt ja seadusekuulekamalt. Naabrivalve soodustab ka ühe kandi elanike vahelist koostööd, õpetab üksteist paremini tundma,” ütles Kaste, kes jagas külalistele ka naabrivalve teemalist infomaterjali.

Kiitus politseimajale

Põltsamaal vestles Moldova delegatsiooni juht ja visiidi korraldaja Ion Braga põhjalikumalt Kaitseliidu Jõgeva maleva Põltsamaa üksikkompanii pealiku ja kogenud turvatöötaja Enno Ottisega.

“Põltsamaa linnas naabrivalvet veel pole, küll aga andsime külalistele ülevaate naabrivalvest ümberkaudsetes külades,” ütles Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots.

Lõuna prefektuuri Jõgeva politsejaoskonna juht Ivar Dubolazov tutvustas Moldova omavalitsusjuhtidele mõne aasta eest  valminud politseimaja ja justiitshoonet. “Külalised avaldasid arvamust, et hoone on igas mõttes tipptasemel. Nende sõnul Moldovas politseinikel sellised töötingimused veel puuduvad. kuid sinnapoole püüeldakse,” ütles ta.

“Ka Moldovas põhjustavad korrakaitsjaile kõige rohkem muret vargused,” märkis Dubolazov.

Koostöö mitmekülgsemaks 

Põltsamaal külastasid Moldova omavalitsustegelased ka õmblusfirmat Vikan Estonia. Sihtasutust Jõgeva Haigla tutvustas raviasutuse juhataja Peep Põdder. 

“Üheks oluliseks tähiseks koostöös jõgevamaalastega oli päästeauto kinkimine Jõgeva maakonna ja Karina linna poolt. Omavalitsuste visiit, kus samuti keskenduti suuresti turvalisusele, tihendas aga meievahelisi sidemeid veelgi,” ütles Jõgevamaa sõpruspiirkonna Ungheni rajoonivalitsuse aspresident Julia Pancu.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus