Jõuluootus ehk koos päkapikkudega meisterdamas

Alanud on jõulukuu. See on aeg,  kui  päkapikud on lõpetanud oma pika suvepuhkuse, on täis tegutsemislusti ja neid jätkub kõikjale.

Põltsamaa ühisgümnaasiumis sibas 2. detsembri keskpäeval  ringi jõuluootuses päkapikumeeskond, kes oli kutsunud endaga koos meisterdama Jõgevamaa koolide 2. klasside väikesed kunstisõbrad.

Toimus  traditsiooniline 2. klasside kunstipäev. Väikesi meisterdamishuvilisi ja nende õpetajaid tuli seekord nii lähedalt (Adavere põhikoolist, Pisisaare algkoolist, Esku-Kamari koolist, Lustivere põhikoolist) kui kaugelt (Jõgeva põhikoolist, Tabivere põhikoolist, Puurmani mõisakoolist, Luua algkoolist, Torma põhikoolist, Kuremaa lasteaed-algkoolist ja Maarja põhikoolist). Kokku 60 õpilast ja 12 õpetajat.

Külalisi tervitas algklasside õppealajuhataja Riina Valdmets.  Kuulati meeleolukaid laule ansamblilt, mida juhendab õpetaja Meeli Nõmme. Järgnes väike etteaste küllakutse saatnud päkapikkudelt ja seejärel kääriti käised üles ja asuti tööde kallale.

Töötubasid juhendasid-abistasid  õpetajad Pille Martsik, Lilio Võsu, Katrin Rohtmets, Maire Haava, Heli Lehiste, Maire Keis ja huvijuht Helena Nõmmik.

Väikeste meistrite käes valmisid jõuluteemaline  järjehoidja, Jõulumehe advendikalender, volditud päkapikukaart ja  kuuseehe.

Meisterdamist  saatis paberikahin, pliiatsikrabin, süvenemisnohin ja jõulumuusika.

Päkapikud kiitsid meistrimehi tubli ja hoolsa töö eest, pakkusid kommi ja soovisid koduteele asujaile ilusat jõuluaega. Tänud kõigile õpetajatele, kes võimaldasid õpilastel kunstipäeval osaleda.

HELI  LEHISTE Põltsamaa ühisgümnaasiumist

blog comments powered by Disqus