Kodanikupäeval valmis Siimusti noortekeskuses lastekodule nukumaja

Kodanikupäeval, 26. novembril kogunes seltskond vabatahtlikke Siimusti noortekeskusesse, et möbleerida ja kaunistada lastekodule kingitav nukumaja. Vabatahtlike aktsioon oli osa üleriigilisest ühisnädalast, kus tutvustatakse kodanikualgatust ja kodanikuühiskonna tegevusi. Lisaks saavad kohalikud panustada nii kodukoha kui Eesti ühiskonna arengusse.

Siimusti noorsootöötaja Laidi Graueni sõnul osalesid nad ühisnädala tegevustes ka mullu, siis vahetati noortekeskuse toolide katteriided. Tänavu tuli Annabel Kallol vahva idee meisterdada Siimusti lastekodu lastele nukumaja. Aktiivse kohaliku noorena leidis tüdruk, et see on hea viis märgata ja teha lastele rõõmu. Noorsootöötaja lisas, et mõte meeldis kõigile. Kodanikupäeval keskenduti eelkõige maja sisustamisele, ent tegelik töö algas juba kuu aega varem. Nimelt leidsid vabatahtlikud Rain Grauen ja Margus Prants oma igapäevatöö kõrvalt aega ning valmistasid nukumaja osad, mille noored hiljem kokku panid.

Nukumaja valmimisse panustasid noored, kohalikud inimesed ja ettevõtjad. Jõgeva lillepoed Eve Lille Äri ja Asorell annetasid maja kaunistamiseks kunstlilli, maja sisekujundusega tegelesid Katja Šmõgarjova, Kairi Käresk ja Küllike Roosipõld.


Maja kokkupanemise, lakkimise ja kujundamisega tegelesid Siimusti noored Tess, Diana, Kelly, Annabel, Ketrin, Karilin, Sandra, Kristel, Taavi, Rain, Jürgen, Joosep, Kaur, Siim, Renar ja Kevin. Vabatahtlikke motiveeris, juhendas ja abistas Laidi Grauen. Nukumaja anti lastekodule pidulikult üle 27. novembril. Lapsed ja pereemad võtsid külalised soojalt vastu ning kinkisid vastu köögiräti, šokolaadid, pähklid ja ühe lapse tehtud küünal.

Kodanikupäeva aktsiooni toetasid siseministeerium, Eesti Külaliikumine Kodukant, Vabatahtliku Tegevuse Koostöö ja noorteühendus Juventus.

MARGE TASUR

blog comments powered by Disqus