Laekvere külateater tuleb külalisetendustele

 

Laekvere külateater Eedi tuleb homme Jõgevamaale külalisetendusi andma. Voore aktiviseerimiskeskuses ja Torma rahvamajas etendatakse lavastust “Armastuse pankrot”. Voorel algab etendus kell 12 ja Tormas kell 15.

“Armastuse pankrot” on Eduard Vilde loomingu aineline tükk, mille seadis lavale Õilme Lainesaar.

“Pidasime Vilde loomingut kavva võttes silmas seda, et tema sünnist möödub tuleval aastal 150 aastat, ning seda, et kirjanik veetis oma lapsepõlve Muuga mõisas, mis ei ole Laekverest väga kaugel,” ütles Õilme Lainesaar. “Tänavu suvel mängisimegi “Armastuse pankrotti” kahel korral Muuga mõisas, ent oleme sellega etendusi andnud ka Kiltsi mõisas ning Alatskivi ja Puurmani lossis. Igal pool oli vastuvõtt soe ja sõbralik.”

Mõisates on Lainesaare sõnul selles mõttes hea teatrit teha, et mõis ise on dekoratsiooniks. Samas on selline mõisaid pidi tuuritamine harrastusnäitlejatele suur väljakutse, sest iga saal on erineva suuruse, kuju ja sisustusega. Seega sündis lavastus igal pool justkui uuesti.

Et tükki ka oma kodulaval, st Laekvere rahvamaja laval mängida saaks, tuli külateatril Eedi sellest n-ö rahvamaja variant teha. Seda mängiti esimest korda Laekvere rahvamaja 7. novembril toimunud hooaja avapeol. Nüüd siis tullakse sellega Jõgevamaale.

“Oleme oma tükke alati ka Jõgevamaal mänginud. Olen kunagi 14 aastat Jõgevamaa kultuuripõldu kündnud ning sinnakanti on palju tuttavaid jäänud, keda siis tore etenduste ajal kohata,” ütles Õilme Lainesaar.

“Armastuse pankrot” on kolmevaatuseline ja kestab pisut üle tunni. Selle muusikalises kujunduses on kasutatud Kaunimate Aastate Vennaskonna laule ning lavaloos teevad kaasa Eha ja Andres Nurm,Tiina ja Kuno Raudmäe, Aarne Laas, Rein Talvis, Ülo Liivak, Anne Rõngas, Sten Randmaa, Riina Reimann ja Maie Ehlvest. Etendust juhib Õilme Lainesaar.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus