Pajusis tänati õppijaid ja koolitajaid

Traditsiooniliselt lõpetatakse täiskasvanud õppija nädal nende inimeste ja asutuste ning organisatsioonide tunnustamisega, kes aasta jooksul enesetäiendamisega silma on paistnud. Sel moel soovitakse väärtustada õppimist ja õpetamist nii avalikus, era- kui ka kolmandas sektoris.

Avasõnad lausus maakonna rahvakultuurispetsialist ja täiskasvanud õppija nädala koordinaator Pille Tutt. Ta ütles, et täiskasvanud õppija nädala tänuüritus toimub Pajusi külamajas tänu sellele, et sealne külaselts on olnud mitmete ürituste läbiviimisel heaks koostööpartneriks.

Kokkutulnuile demonstreeris oma oskusi Pajusi valla ettevõtja ja igas mõttes ettevõtlik mees Lembit Paal, kes alustas lõõtspillimängu õppimist 45-aastasena. 

Tegusad inimesed jäävad

Täiskasvanud õppija nädala maakondliku koordinaatori sõnul on ju nii, et projektid tulevad ja lähevad, aga tegusad inimesed jäävad. Jõgevamaal on täiskasvanute õppe eestvedajaks Jõgeva täiskasvanute keskkool eesotsas selle direktori Reet Kikkasega. Peipsi-äärses piirkonnas on arvestatava panuse täiskasvanute koolitamisse andnud Pala kultuurimaja direktor Margit Soieva. Pajusi kandis on eestvedajaks olnud sealse külaseltsi juhatuse liige Aili Soolepp. Õpetajana on täiskasvanute koolitamise eest hea seisnud õpetaja Merje Talistu Kiigemetsa koolist. Mittetulundusühingutest on täiskasvanud õppijate koolitamisel silma paistnud Palamusel tegutsev MTÜ Sokuturi, Jõgeva alevikus tegutsev kultuuriselts Vanaveski, Siimusti raamatukogu, Torma piirkonnas Sadala ja Vaiatu külaselts, Esku piirkonnas Esku külaselts, Tabivere vallas Maarja-Magdaleena  piirkond ning veel mitmete piirkondade mittetulundusühingud, mille esindajad püüavad elukestvas õppes anda endast parima. 

Soov noori aidata

Jõgevamaa aasta koolitaja tiitli pälvinud Kaitseliidu Jõgeva maleva Põltsamaa üksikkompanii pealik Enno Ottis lausus, et tema koolitab noorkotkaid, kodutütreid, kaitseliidu noorliikmeid ja kõiki teisi kaitseliitlasi. Seda tööd teeb ta täiesti vabatahtlikult. Samuti tegutseb Enno Ottis vabatahtliku abipolitseinikuna.

Kiidusõnu lausus tema aadressil ka Pille Tutt, kes tunnustas Enno Ottist selle eest, et ta on olnud Tallinna laulupidude ajal Jõgevamaa esinduse turvajaks. Tiitli pälvinud mehe sõnul ajendas teda noortega tegelema põhitöökoht turvafirmas G4S, kus ta öösiti Põltsamaa linnas ringi sõites nägi, millega noored öisel ajal tegelevad. Nii küpses tema peas mõte, et tuleks hakata noori tänavalt n-ö ära korjama neile mingit alternatiivtegevust pakkudes. Ottis, kes on noori Kaitseliidu töösse kaasanud, ütles, et tahtmata ennast üle kiita, tuleb tal nentida, et tulemused on väga head. Lapsevanematelt on ta saanud tagasisidet, et nende noorte õppeedukuski on paranenud. Enno Ottis ütles, et nüüd, mil omad lapsed kodunt läinud, saab ta ennast vabatahtlikus tegevuses võõraste lastega tegelemisele pühendada. 

Innustas klassikaaslasigi  

Aasta õppija tiitli pälvis Anne-Liis Nässi, kes lõpetas tänavu Jõgeva täiskasvanute keskkooli. Koolijuhi sõnul  esitas Anne-Liisi aasta õppijaks tema klassijuhataja Helgi Koho. Aasta õppija jätkas kord pooleli jäänud õpinguid väikese lapse ning tööl käimise kõrvalt ning innustas paremini õppima ka oma

klassikaaslasi. Praegu töötab  tubli naine Soomes.  

Jõgevamaa tublimad    

*Aasta õppija Jõgeva täiskasvanute keskkooli lõpetanud Anne-Liis Nässi

*Aasta koolitaja Kaitseliidu Jõgeva maleva Põltsamaa üksikkompanii pealik Enno Ottis

*Aasta koolitussõbralik organisatsioon Põltsamaa ühisgümnaasium

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus