Omaloomingupäev Siimustis

 

Siimusti raamatukogu sai septembris 35 aastaseks ning juubelit tähistati   traditsiooniks kujunenud omaloomingupäevaga. See päev on olnud juba 12 korral pühendatud Siimustist pärit kauaaegsele Helsingi ülikooli eesti keele õppejõule ja luuletajale Eeva Niinivaarale. Tänavu valiti omaloomingupäeva teemaks “Minu ilus päev”. Eks igal inimesel on olnud elus mõni päev, mis teistest enam meelde jäänud, miks siis mitte kogetut teistega jagada.

Kuna raamatukogu ruumid on nii suure ürituse läbiviimiseks väikesed, otsustas Tiina Mihhailov korraldada sündmuse Siimusti algkooli saalis. Külalisi oli tulnud Kiigemetsa koolist, Laiuse põhikoolist ja Jõgeva põhikoolist.

Kohale tulid ka Jõgeva vallavanem Enn Kurg ning Jõgeva valla haridus- ja kultuuritöö peaspetsialist Marika Prave. Päeva juhtis Siimusti lasteaed-algkooli 6. klassi õpilane Tõnis Kiisküla. 3. klassi tüdrukute (juhendaja õpetaja Mariliis Merusk) esitatud luulepõimikuga Onu Heinost algas lastekirjaniku, kirjandusteadlase, õppejõu ja loodusemehe Jaanus Vaiksoo esinemine. Kirjanik tutvustas oma raamatuid väga emotsionaalselt,  luges  katkendeid ning vastas meeleldi kõigile esitatud küsimustele. On ju Jaanus Vaiksoo kirjutatud aabits praegu kasutusel paljudes koolides ja tema lasteraamatud meeldivaks ajaviiteks. Vaiksoo on ka tuntud lastesaate “Saame kokku Tomi juures” stsenarist.

Omaloomingulisi töid lugesid ette Jõgeva põhikooli 2. klassist Liis Kaup, Märten Tenisson ja Ruuben Isakar, keda juhendas  õpetaja Piret Lääne.  Laiuse põhikoolist esinesid 3. klassist Rasmus Randoja (juhendaja õpetaja Helve Saar ), 5. klassist Annaliisa Väljaots, 6. klassist Eveliis Väljaots (nende juhendaja on õpetaja Helge Maripuu ). Siimusti lastead- algkooli 2. klassist esinesid Renar Aas ja Indrek Virks, 4. klassist Karl Erik Tammaru ( juhendaja õpetaja Ingrid Virks), 5. klassist Siim Kolberg ja Annabel Kallo (juhendaja õpetaja Elle Karu ), 6. klassist Jürgen Joost ja Maris Kallo (juhendaja õpetaja Merike Piks ).

Kõik esinejad said endale kingituseks  valida Jaanus Vaiksoo raamatu, kuhu autor kohe oma autogrammi kirjutas. Kõik sündmusel ette kantud omaloomingulised tööd jäävad Siimusti raamatukokku Eeva Niinivaara mälestustuppa ja neid võivad soovijad lugeda. Pärast tänati juhendajaid ja kõik  said kirjanikuga koos pilti teha.

See tore omaloomingupäev sai teoks tänu Eesti Kultuurkapitali Jõgevamaa ekspertgrupi ja Jõgeva vallavalitsuse rahalisele toetusele.

MOONIKA TAMMSAAR, Siimusti lasteaed-algkooli 6. klassi  õpilane

blog comments powered by Disqus