Jäid alla vaid rahvusraamatukogule

Esmaspäeval avati Rapla kultuurikeskuses järjekordsed üleriigilised raamatukogupäevad. Nagu ikka, sai avapäeval teoks raamatukoguhoidjate mälumäng, millel Jõgevamaa kolmeliikmeline esindus jäi napilt alla vaid Eesti rahvusraamatukogu võistkonnale.

Mälumängus osales 12 võistkonda. Meie maakonda esindasid Jõgeva linnaraamatukogu töötajad Ene Sööt ja Piret Kiisler ning Vaimastvere raamatukogu juhataja Maris Paas. Kõik kolm on ka varem üleriigilises mälumängus Jõgevamaa raamatukogutöötajate au kaitsnud. Harjumaa raamatukogutöötajate koostatud küsimused, millele neil vastata tuli, käsitlesid ka paljusid muid valdkondi peale kirjanduse.

“Teemad ulatusid mälestuspinkidest võõr- ja murdesõnadeni,” ütles Ene Sööt.

“Mitu kirjandusküsimust käsitlesid aga väga värsket uudiskirjandust,” lisas Maris Paas.

Meie võistkond kogus mälumängus vaid ühe punkti vähem kui rahvusraamatukogu esindus (17 punkti rahvusraamatukogu 18 vastu), kolmanda koha saanud pärnumaalased jäid meie naistest omakorda kahe punktiga maha.

Täiendasid üksteist

Maris Paasi arvates tõi meie võistkonnale edu eelkõige see, et kolm raamatukogutöötajat moodustasid hea meeskonna ja täiendasid üksteist, sest igaühel on mingis valdkonnas sügavamad teadmised.

Küsimusele, miks tuli siiski teine, mitte esimene koht, vastas Ene Sööt, et saatuslikuks said mõned valed valikud. Paari küsimuse puhul oli meie naistel õige vastus juba kirjas, ent siis tõmbasid nad selle maha ja kirjutasid vale asemele.

Jõgevamaa raamatukogutöötajad on üleriigilises mälumängus esikolmikusse jõudnud üsna mitmel aastal. Maakonna au kaitsma minejad selgitatakse alati välja maakondlikus mälumängus.

Hea trenn

“Maakondliku mängu küsimused koostab alati keskraamatukogu peaspetsialist Siiri Õunap ja nendele vastamine on päris hea trenn,” sõnas Ene Sööt. “Mälumäng sunnib end vormis hoidma ja võimaldab tõestada, et sa mitte ainult ei laenuta raamatuid, vaid ka loed neid,” ütles Ene Sööt.

“Mälumängus toob edu lai silmaring. Ning raamatukogutöötajal peabki see lai olema, sest inimesed tulevad tema käest küsima ka kirjanduskaugeid asju, eeldades, et küll tema ikka teab,” lisas Maris Paas.

Raamatukogupäevad kestavad nii Eestis kui ka Jõgevamaal 30. oktoobrini ning nende raames toimuvate sündmuste kohta saab teavet raamatukogude veebilehtedelt.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus