Muusikakoolide juhid pidasid aru

Igal sügisel saab ühes Eesti lõuna regiooni muusikakoolis teoks koolijuhtide kohtumine, eesmärgiks koolide koostöö.

Hiljuti saadi kokku Tartu 1. muusikakoolis.

Nõupidamisel osalenud Põltsamaa muusikakooli direktor Anne Kaus lausus, et tegemist oli traditsioonilise sügisesel koolivaheajal toimuva ettevõtmisega, kus osalevad Tartu linna ja  maakonna, Jõgevamaa ja Järvamaa muusikakoolide direktorid ning Võhma muusikakooli direktor Viljandimaalt.

Regiooni muusikakoolide juhtide eestvedajaks on Tartu 1. muusikakooli direktor Kaido Otsing. Seekordsel nõupidamisel osales üheksa muusikakoolide juhti.

Suur kontsert uues ja uhkes saalis

Kõne all olid noorte interpreetide traditsioonilised konkursid,  mis tänavu korraldatakse puhkpillimängijatele ja pianistidele. Lepiti kokku, et regionaalsed voorud puhkpillimängijatele saavad teoks Ülenurme muusikakoolis ja pianistidele Tartu 1. muusikakoolis. Konkursid toimuvad veebruari lõpus ja märtsi alguses. Regionaalsete voorude tublimad pääsevad edasi vabariiklikku lõppvooru. Erinevalt paljudest varasematest aastatest, ei toimu  see  seekord Tallinnas, vaid Tartu Heino Elleri nimelise Muusikakooli äsja valminud suurepärases saalis. Muusikakooli juhtide kokkusaamisel räägiti ka projektist “Igal lapsel oma pill,” mida toetavad rahandusministeerium ja riigikantselei. Selle projekti kogumaksumus on nelja aasta peale  1,5 miljonit eurot, millest on muusikakoolidel alates järgmisest aastast nelja aasta jooksul  võimalik taotleda raha pillide ostmiseks.

Anne Kausi sõnul arutlevad muusikakoolide juhid praegu selle üle, kuidas täpselt projektist raha saab taotleda ja millisel neist neljast aastast oleks ühel või teisel muusikakoolil kõige mõistlikum seda teha. Ei saa välistada ka suurt ühishanget, millega saaks hakata välja vahetama vananenud klavereid.

Tänamine koos muusikakoolide liidu sünnipäevaga

Direktorite nõupidamisel räägiti ka muusikakoolide õpetajate tänuürituse korraldamisest, mis on selles valdkonnas uudne ettevõtmine ja mille algatas Eesti Muusikakoolide Liidu juhatus. Arutelul pakuti välja, et tänuüritus võiks toimuda igal aastal novembrikuu alguses, mil tähistatakse ka Eesti Muusikakoolide Liidu sünnipäeva. Tänuüritusega seotud küsimusi hakkab ilmselt arutama suvel toimuv Eesti Muusikakoolide Liidu esindajate üldkogu.

Kõne all oli veel regiooni muusikakoolide õpilaste ühiskontserdi korraldamine, mis on juba paljudel aastatel toimunud aprillikuus Tartu ülikooli aulas. Ühiskontserdil astuvad üles muusikakoolide ansamblid ja orkestrid, et võimalikult paljud muusikaõppurid esineda saaksid.  Seegi kontsert korraldatakse sel õppeaastal  Elleri-kooli uues uhkes saalis, mis kannab Eduard Tubina nime.  Koolijuhid said kokkusaamisel tutvuda põgusalt  ka Tartu 1. muusikakooli õpilastele vaheajal korraldatud õpitoaga, kus meisterdati parasjagu ühe keelega kandleid.   Iga laps valmistas erineva helikõrgusega pilli. 

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus