Külastasime maisilabürinti

Ühel ilusal septembrikuu päeval pärast tundide lõppu sõitis Laiuse põhikooli 7. klass maisilabürindiga tutvuma.

Mida maisilabürint endast kujutab? Kui kõrge mais on? Kas rada läbida on raske? Kellele tuli idee teha loodusse midagi huvitavat ja enneolematut? Need mõtted painasid meid  kogu tee, mil Põltsamaa suunas sõitsime.

Saime kõik teada, kui külastasime Pajusi vallas asuvat Sarapiku talu, kus juba mitmendat aastat on võimalik tutvuda  labürintidega.  Lisaks maisilabürindile on sinna rajatud kiikedest labürint ja kivilabürint, viimane neist juba väga kaua aega tagasi.

Kivilabürindi juures hoiatati meid, et kui astuda üle kivide, siis saadab meid edaspidi ebaõnn. Püüdsime õpetussõnu järgida, sest kes siis ikka endale ebaõnne soovib.

Taluperenaine õpetas, kuidas iidset meistriteost joonistada. Kuigi me tegime kõik seda esimest korda, tuli see hästi välja.

Maisilabürindis kogesime, et mais oli palju kõrgem, kui me oskasime ette kujutada. See tunne oli kirjeldamatu, midagi senitundmatut kogeda.

Saime uusi teadmisi ja kogemusi, samuti end väljaspool kooli välja elada ning ka mõnevõrra õppisime üksteist rohkem tundma.

Maisilabürint on koht, kuhu soovitame minna absoluutselt kõigil, nii noortel kui vanadel, nii suurtel kui väikestel. Meie jaoks oli see huvitav  ja võimas kogemus.


MARY-HELEEN MEIBAUM JA HELIS PERK 7. klassist

blog comments powered by Disqus