Sügisene matkapäev

Kolmapäeval, oktoobrikuu esimesel päeval otsustas meie kool oma 64 õpilasega matkale minna.

Väikesed (1. – 4. klass)  läksid tund aega varem minema, sest marsruut oli huvitav, aga ka raske, sest liikuda tuli palju, ka Laiuse mäest alla ronida. Samas oli kõige väiksematel omaette turvalisem. Nad jõudsid kindlasti teistest varem tagasi, et siis kooli juures sportlike tegevustega alustada.

5. – 9. klassid alustasid teekonda kell 12.30. Ilm oli ilus, päike paistis ja oli soe. Matk algas kooli juurest. Esimesena külastasime Siniallikat. Meid võttis vastu sügisvärvides rahulik veesilm. Sellega on seotud tähelepanuväärne legend, mis kinnitab, et Laiusel on juba väga kaua põllumajandusega tegeldud. Miks muidu oli vaja allikat, et selle abil vihm kohale meelitada. Muld vajab niiskust, et seal midagi kasvaks.

Edasi liikusimegi Laiuse mäele, kus avanes voorelt suurepärane vaatepilt. Imetlesime Emumäe panoraami, mis tundus kiviviske kaugusel olevat. Ja Jõgeva poole vaadates püüdsin aimata oma kodukohta. Seejärel me suisa tormasime Laiuse mäest alla ja teekond jätkus Vilina suunas.

Nägime palju huvitavaid maju ja taluhoove. Hea on teada, et minu kodukooli asulas inimesed oma kodust hoolivad ja maju ning koduõuesid korrastavad. See on märk, et iseendast ja oma lähiümbrusest lugu peetakse.

Niiviisi ümbrust jälgides märkasin järsku õitsvaid rukkililli. Läksin teelt kõrvale põllule, korjasin kimbu ja kinkisin selle   inglise keele õpetajale.  

Kui Laiuse kalmistust möödusime, külastas seesama õpetaja oma venna hauda ja pani lilled kalmule.

Heameel on sellest, et eesti keele õpetajale sain helistamiseks pakkuda oma telefoni, kuna kellelgi teisel ei olnud kõneaega või ei saanud nad välja helistada, aga õpetaja pidi kindlaks kellaajaks kuhugi jõudma. Mul oli hea meel, et mul õnnestus kahe õpetaja suhtes väärikalt käituda ja et sain neile rõõmu teha.

Seejärel jätkasime matka tagasi koolimaja õuele, kus toimus palju huvitavaid mänge: munajooks, kolmejalajooks, karkudel kõndimine, põhukoti viskamine, veekanistri hoidmine.

Seejärel pakuti meile kuuma teed ja saia. Päev oli tore. Ja mis kõige tähtsam – see oli teistest koolipäevadest erinev ja seepärast jääbki meelde.

TANEL LILLEMÄE Laiuse põhikooli 6. klassist

blog comments powered by Disqus