Palal saab vaadata Anna Haava loomingust inspireeritud kunstiteoseid

Pala raamatukogus on avatud kunstinäitus Anna Haava loomingu põhjal valminud maalidest ja joonistustest, mille loojateks on samas kandis elavad või Pala juurtega inimesed.  

Mõte näitus korraldada tekkis Pala raamatukogu juhatajal Anu Saulil ja see kannab pealkirja “Inspireerinud Anna Haava”.

Anu Sauli sõnul on näitusele üles pandud ka kümmekond aastat tagasi valminud Pala kooli õpilaste sulejoonised, mis loodi luuletuste mõjutustel. Mitmetele joonistustele on luuletus juurde lisatud.

Portree Anna Haavast tõi näitusele vaadata kallastelanna Vera Paramanova, kes peab end poeedi tõsiseks austajaks. Samuti saab näitusel tutvuda Saare mõisa lähedal elava kunstniku Urve Sulgeri annahaavaliku loominguga. Väärikal kohal on  ka kauaaegse Pala kooli kunstiõpetaja Reet Kuusiku ja praeguse kunstiõpetaja Merike Selgise loodu. Alatskivi kunstide kooli õpilaste tööd on aga valminud õpetaja Anne Vasara juhendamisel. Kokku on näitusel ligi poolsada pilti. 

Anu Saul on koostanud Pala raamatukokku ka näituse  erinevatel aegadel trükivalgust näinud Anna Haava luulekogudest ja proosakogumikest. “Mõned neist on ilmunud piisavalt kaua aega tagasi ja seetõttu üsna haruldased,” lausus ta ning lisas, et 28. oktoobril toimub Pala kultuurimajas kohtumine näitleja ja Avinurme suveteatri juhendaja Malle Pärnaga.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus