Valmis kalender Jõgevamaa kunitest kodudest

Mittetulundusühingu Piltijad juhatuse liikmel, fotograaf Johannes Haaval valmis 2015. aasta seinakalender “Jõgevamaa kaunid kodud”. Ta on pildistanud Jõgevamaa keni  maakodusid  ja tervisespordirajatisi.

Johannes Haav rääkis, et koos kauneid kodusid hindava  komisjoniga pildistamise eesmärgil Jõgevamaal ringi sõites sai ta  meeldiva elamuse nähes, kuidas meie inimesed oma kodudest hoolivad, neid kaunimaks muudavad ja selleks väga huvitavaid lahendusi leiavad.

“Kodukaunistamine on protsess, mis ühendab endas fantaasia, kunstialase vaistu ja tohutu töö,” ütles Haav, kes on kalendri koostanud ja kujundanud.

Kalendri, mille triaažiks 1000, esi- ja tagakaanele valis Haav fotod Pala vallas Haavakivi külas asuvast Madise talust, kus perenaiseks Katrin Riibak ja peremeheks Meelis Mõisa. “Selles talus on kodukaunistamisel mitmeid vanaaegseid esemeid kasutades pärandkultuuri väärtustatud,” lausus kalendri autor. 

“Tänavust kaunite kodude pildistamist soodustas ka ilm, sest polnud suuri kontrastvarje,” ütles Haav, kellel valmis kümnes kalender-pildialbum. Kalender trükiti osaühingus Vali Press, väljaandmist toetas Kohaliku omaalgatuse programm

“Arutasime koos Johannes Haavaga, missugused fotod kalendrisse kõige paremi sobivad. Üldiselt usaldasin aga tema kui kogenud fotograafi maitset,” ütles Jõgeva maavalitsuse sotsiaal- ja hariduskosakonna peaspetsialist Tiina Tegelmann, kes on maakonna kodukaunistamiskomisjoni eestvedaja.

“Kalender “Jõgevamaa kaunid kodud” sobib hästi kingituseks ka maakonna külalistele. Jõgevamaa kodukultuuri ja elulaadi tutvustamiseks kingin kalendreid ka koostööparneritele Moldova sõpruspiirkonnas Unghenis, kuhu peagi sõidavad meie maakonna delegatsioonid,” lausus Jõgeva maavanema kohusetäitja Viktor Svjatõšev.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus