Põltsamaa arengukavas toodi välja viis linnale olulist suunda

Põltsamaa linnavolikogu alatise arengu- ja ettevõtluskomisjoni esimees Margi Ein tõdes volikogu istungil linna uut arengukava tutvustades, et juba Eesti taasiseseisvumisest alates on räägitud turismist ning seda on mitmel korral mainitud ka linna arengukavas. Tema nägemuse järgi võiks Põltsamaa linn olla Lõuna-Eesti turismivärav.

Sihtasutuse Lõuna-Eesti Turism kalenderplaanis ei ole aga kirjas ainsatki Põltsamaa linnas toimuvat olulisemat sündmust. Pole ka ühte konkreetset selle valdkonna eest vastutavat inimest. Turismiga tegelevad mitmed mingil määral, aga puudub otsene “vedur”, kes selle teemaga tõsiselt vaeva näeks.

Komisjoni liikmed pidasid vajalikuks turismindusega tegeleva ametikoha loomist. Ettevõtlus- ja arengukomisjoni liikmed leidsid, et tuleks taaselustada mingi Põltsamaa linnale omane suurem üritus, olgu selleks siis kunagi üle Eesti tuntud olnud lossikontserdid või muu taoline sündmus. Üle kümne aasta tagasi toimis ladus koostöö Eesti Kontserdiga. Siis meelitasid  lossihoovi suured kontserdid publikut üle kogu Eesti. Omal  ajal toimis lossihoovis ka Põltsamaa Fest. Margi Eini sõnul toimub nüüdki lossihoovis mitmeid üritusi, kuid enamasti on osalejaid väga vähe. Mõnikord on neid kohal olnud alla kahekümne. Samas on mujal Eestis tuntud sellised suurejoonelised sündmused nagu Kuressaare ooperipäevad, Suure-Jaani muusikafestival, Tõrva loits, mis on tuntud üle Eesti ja kaugemalgi.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus