Uus tuleb odavam!

Palamuse vallas on juba pikemat aega uuele lasteaiamajale mõeldud. Ülemöödunud sajandil ehitatud hoonel, kus siiani tegutsetakse, on mitmeid puudusi, sealjuures tänapäeval üks olulisemaid – suured küttekulud.

Esialgu oli kõne all vana, ammustel aegadel kõrtsiks ehitatud maja lammutamine ja samasse uue ehitamine, kuid seda plaani ei aktsepteeri muinsuskaitsjad. Nii otsustatigi, et mudilastele rajatakse täiesti uus, nii sisu kui vormi poolest nüüdisaegne maja ning see kerkib koolimaja ja vallamaja lähedale. 

Palamusel tehti ainuõige otsus: ei hakata remontima iidvana hoonet ega üritata ka mõnda nõukaaegset ripakile jäänud betoonkasti laste tarvis ümber ehitada, vaid kui kõik plaanipäraselt sujub, lüüakse kopp juba tuleval sügisel maasse. Uue maja ehitamine on küll kallis, kuid kui see hästi sooja peab, tasub investeering end  peagi ära. Elu on eriti lasteasutuste puhul viimastel aastatel tõestanud, et kohe kindlasti ei maksa mõnd kahtlase kvaliteediga asja üle värvida, kui see siiski lõpuks ära visata tuleb.

blog comments powered by Disqus