Tabivere rahvamajas oli lahtiste uste päev

Tabivere rahvamaja alustas oma tänavust hooaega lahtiste uste päevaga: septembri esimesel pühapäeval jagati seal infot vaba aja veetmise ja eneseharimise võimaluste kohta.

Rahvamaja juhataja Terje Paalitsa sõnul jätkavad rahvamaja senised huviringid oma tegevust, ent neile tuleb lisaks ka uusi. Lapsed ja noored saavad näiteks lisaks hiphoptantsu treeningutel käimisele nüüd ka näitemängu teha. Laste näiteringi juhendamise võtab enda peale staažikas harrastusnäitleja Linda Amjärv.

Teatritegemise võimalused laienevad

Ka täiskasvanud näitemänguhuviliste teatritegemise võimalused laienevad. Kui vahepeal on Tabivere harrastusteatri lippu kõrgel hoidnud väikese koosseisuga naistetrupp, siis nüüd on taas plaanis suurem seltskond huvilisi kokku kutsuda ning asuda vanemuislase Raivo Adlase käe all välja tooma Mats Traadi “Tantsu aurukatla ümber”. Seda tahetakse mängima hakata Tabivere muuseumi juures.

Edasi tegutsevad ka lasteaia ruumides proove tegev kapell ning eakateklubi Lumeroos naisansambel ja tantsurühm. Uue nähtusena on plaanis ellu kutsuda seltskonnatantsu klubi.

“Kohal hakkab küll käima ka tantsuõpetaja, ent kursuseks me seda ei nimeta, vaid just klubiks, kuhu võivad tulla kõik, kes tantsida armastavad,” ütles Terje Paalits.

Tema ise võtab juhendada naised, kes on huvitatud nn Idla võimlemisest. Mida see endast kujutab, seda said lahtiste uste päevale kogunenud teada Pajusi valla võimlejate esitatud kava näitel.

Käsitööhuvilised õpetavad üksteist

Kooskäimisvõimalust tahab Tabivere rahvamaja pakkuda ka käsitööhuvilistele.

“Püsijuhendajat pole mul plaanis käsitöörahvale otsida. Pigem eeldan, et nad õpetavad üksteist ise. Samas saab mingi konkreetse teema või tehnika omandamiseks alati asjatundliku õpetaja kutsuda,” ütles Terje Paalits.

Tema sõnul sai lahtiste uste päev korraldatud selleks, et teavet jagada ning anda kohalikele kultuurihuvilistele võimalus kaasa rääkida kasvõi näiteks ringide prooviaegade paikapanekul. Rahvamaja fuajees oli näiteks üleval isegi tahvel, millele igaüks sai rahvamaja tegemistega seotud soovid kirja panna. Kahjuks tuli lahtiste uste päevale n-ö uusi nägusid üsna vähe. Enamasti olid kohal need, kes ringitööga juba hõivatud ja kellele tee rahvamajja niigi tuttav.

“Ilm töötas selgelt meie kahjuks: soojal ja päikeselisel pühapäeval oli inimestel ilmselt huvitavam õues olla,” ütles Terje Paalits. “Aga loodan, et ilma jahenedes leiavad inimesed ikka tee rahvamajja. Selle uksed on esmaspäevast reedeni igal õhtul lahti.”

Lahtiste uste päev lõppes esietendusega. Tabivere harrastusteatri esituses sai vaadata Aleksandr Viteri tükki “Jaam”. 

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus