Ärge hiljaks jääge!

Täna on taas see päev, kui tuhanded autoninad aegsasti Paunvere ehk Palamuse suunas keerati, et keskhommikuks suurele väljanäitusele ja laadale jõuda.

Juba eile õhtul oli Kevade-lugude kodupaigas tavapärasest enam elevust, liiklust ja sagimist, sest kaugemalt pärit müüjad ja küllap nii mõnedki ostjad tulevad siia aegsasti kohale, et sugulaste-tuttavate juures või koguni telgis öö veeta: laadale ei tohi hilineda! Kes siis ei tea, et kõige elavamalt kaubeldakse laadapäeva esimestel tundidel. Hiljem võib uudistajail ja ostjail tekkida muljete üleküllus, väike väsimus ja pisuke tüdimuski.

Aga laadapäeval ei tohi väsida ega tüdida ja siit ei maksa enneaegu koju kippuda! Jahedad päevad, pikad ja pimedad õhtud on kärmelt siiapoole teel, küll siis jõuab kambris sooja ahju ääres konutada. Praegu, suve viimastel,  pealegi nii imeilusatel päevadel võiksime veel vabas õhus seltsielu edendada, teisi kaemas ja ennast näitamas käia. Peaasi ainult, et kõigis kodudes ikka kalender silma all ja ajaarvamine joones oli, et ei juhtuks nii, nagu kord vanameister Lutsu lugude Sirgasmäe pererahval, kes end nädal hiljem väljanäitusele asutas!

blog comments powered by Disqus