Käsitööpood kolis Kesk-Eesti ärikeskusse

Esmaspäeval avas Jõgeva ettevõtja ja käsitöömeister Eha Alt kaupluse “Käsitööd” uues asukohas, Aia tänaval paikneva Kesk-Eesti ärikeskuse nullkorrusel.

Oktoobris saab kuusteist aastat ajast, mil Eha Alt Jõgeval käsitööpoe avas. “Kõige enne oli kauplus Ag Kaubamaja hoones, viimati Põik tänaval asuvas ärihoones, mille uue omanikuga ei õnnestunud aga rendilepingut pikendada. Seejärel tuli hakata uut pinda otsima. Kasutasin selleks Facebooki ja sõprade-tuttavate abi, kuid ettevõtmine osutuks piisavalt aeganõudvaks. Vajasin pinda vähemalt 120 m2. Rõõmustasin, kui avanes võimalus saada avarad ja kauba paigutamiseks igati sobilikud ruumid Kesk-Eesti ärikeskuses,” rääkis ta.

Poodi jõudis kiikhobu

“Väga populaarsed on lõngad, sest paljudele meeldib ise kududa. Lõngad pärinevad mitmetest Euroopa riikidest. Lähiajal peaks tulema müügile soodushindadega lõngu. Mitmed naised tunnevad huvi haapsalu sallide kudumiseks sobiva lõnga vastu ja püüame nende sooviga arvestada. Valmistoodetest ostetakse ennekõike villaseid sokke ja kindaid, nõutavad on ka tõmblukud. Erineva suuruse ja väljanägemisega laastukorvid on pärit Avinurmest. Kui mõnda liiki korv otsa lõpeb, tuuakse seda peatselt juurde.  Kaltsuvaibad on kudunud Palamuse käsitöömeistrid. Mõned lapsevanemad küsisid avapäeval, kas poodi tuleb müügile ka kiikhobuseid. Kesknädalal täieneski  kaubavalik selle mänguasjaga. Kiikhobuseid valmistab noor käsitöömeister Pärnust,” rääkis Alt.

“Ka mulle endale meeldib käsitööd teha. Viimasel ajal on selleks küll aega nappinud. Ehk jõuan varsti kududa pitsilise mustriga sokke, mida ka poodi müügile toon,” rääkis füüsilisest isikust ettevõtja.

Hinnad jäävad stabiilseiks

“Käsitööpood paikneb kunagise videolaenutuse ruumides. Praegusteks naabriteks on Jaan-Ivo Lukase meediabüroo ja Jõgeva hokiklubi. Info poe uuest asukohast levib üsna kiiresti. Esimestel päevadel on kaplust külastanud juba ligi poolsada inimest,” ütles Eha Alt, kinnitades, et käsitöötoodete hinnad on jäänud samaks.

Ruumid käsitööpoe jaoks nüüdisajastas aktsiaselts Cobra Grupp.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus