Põltsamaa ametikoolis mullusest rohkem sisseastujaid

 

Praeguse seisuga on Põltsamaa ametikooli õppima asujaid ligi 150, mida on rohkem kui mullu.  

Kooli direktori Andrus Kompuse sõnul asub kõige rohkem noori õppima kokanduse, ehituse ja mootorsõidukite remondi-hoolduse erialale.

“Küllap on nende erialade populaarsuse suurenemise põhjuseks uute erialaõpetajate tööleasumine ning kooli mainele mõjub hästi ka moodsa praktikakorpuse valmimine. Komplekteeritud on ka põllumajanduse õpperühm. Alati tuleb aga seoses sisseastumisega üllatusi ette. Kui eelmisel aastal tunti   sotsiaalhoolduse eriala vastu suuremat huvi, siis tänavu on sisseastujaid vähem.

Põhjuseks on ka hooldustöötajate madalad palgad, samas on  selle ala spetsialiste alati tarvis. Kes tunnevad, et kaasinimese eest hoolitsemise ja abistamisega toime tulevad ning tööd meelepäraseks peavad, on meile oodatud. Vastuvõtt veel jätkub,” rääkis koolijuht.

“Nii, nagu mitmel viimasel aastal, on täituvus väike ka müüja erialal. Seda soodustab olukord, kus müüjana võib töötada ka isik, kellel puudub kutseõppeasutuse tunnistus. Kümmekond õppijat saame vastu võtta ka kodumajanduse erialale.

Uute õpilaste piirkondliku päritolu kohta pole veel statistikat tehtud, kuid üldiselt on pooled sisseastujaist olnud Jõgevamaalt ning rohkem tuleb neid ka Tartu- ja Põlvamaalt,” lisas Kompus.

JAAN LUKAS 

blog comments powered by Disqus