Ühinevad, ei ühine…

Mäletate seda karikakramängu, mida noored tüdrukud mõnikord üsna tõsiselt proovivad? Et kas peig ikka armastab või ei armasta. No iga õiega võib saada erineva vastuse ja  võib tõenäosusteooria järgi välja arvutada, et kas siis tegelikult ikka… Niiviisi saab tunde ja päevi lihtsalt sisustada.

Mitu korda on Põltsamaa linn vallale juba  ühinemisettepaneku teinud, selle kohta on lehetegijatel järg käest läinud. Pärast tuliseid vaidlusi selgus, et me tegelikult enam ei mäleta, mitmes kord see nüüd siis juba on. Vaevalt mäletavad seda ka asjaosalised. Sest ühinemisettepanek tuleb iga aasta-poolteise või ka paari aasta tagant. Ja senini on need kõik lõppenud niiviisi, et vald saadab linna oma ettepanekuga pehmelt öeldes kuu peale.

Jõgeva linna- ja vallavolinikud sedasorti meelelahutust ei harrasta. Nemad on vaid mõne korra proovinud, veendunud, et teisel osapoolel ühinemissoovi tegelikult pole, ja jätnud oma rahva tsirkusest ilma.

Seadmata hetkegi kahtluse alla linnade ja nende ümber olevate rõngasvaldade ühinemise kasulikkust, tuleb paraku tunnistada, et ükskord tuleb see sundkorras nagunii. Ja siis ei tule mingeid toetusrahasid investeeringuteks ega muid “präänikuid”. Ainult piits.

16. august 2014

blog comments powered by Disqus