Jõgevamaal korraldatakse rahvusvaheline kontaktseminar

Tuleval nädalal, 12.-14. augustini peetakse Luua metsanduskoolis rahvusvaheline ettevõtjate ja kohalike omavalitsuste kontaktseminar. Osalemissoovist on juba teada andnud üle 40 väliskülalise.

Maavanem Viktor Svjatõšev ütles, et idee taolise ürituse korraldamiseks on laagerdunud aastaid. Eesmärgiks on viia kokku avalik sektor ja ettevõtjad ning teha seda rahvusvahelisel tasemel. “Soovime kokkusaamise korraldada võimalikult vabas õhkkonnas, mis annab võimaluse aktiivsematel omavahel suhelda ning kontakti leida, mitte kulutada aega ettekandeid kuulates,” lisas ta.

Seminar ühes kohas

Kuna eelmisel aastal septembris Põltsamaal toimunud seminaril oli seoses majutuse ning tööruumidega logistilisi probleeme, muudeti seekord seminari aega ja kohta. “Tahtsime korraldada sündmuse sel aastal augustis, et saaks suure osa sellest ühes paigas läbi viia. Põltsamaal olid meil majutus, toitlustus ning seminariruum erinevates kohtades ja see oli  logistiliselt äärmiselt ebamugav. Augustikuus on võimalik  kasutada õppehooneid, nii valisime tänavu Luua metsanduskooli. Nüüd on meil kõik vajalikud ruumid ühes paigas koos ning  on võimalik korraldada ka pidulik vastuvõtt. Soovime tutvustada Luua kooli tööd ja siinseid õppimisvõimalusi ning selle õppeasutuse head mainet ka väliskülalistele,” rääkis maavanem.  

Moldova sõpruspiirkond saab päästeauto

Tänavuseks tippsündmuseks on päästeauto võtmete pidulik üleandmine Ungheni sõpruspiirkonnale Moldovas. Palve päästeauto saamiseks esitati eelmise aasta kohtumisel, kui Kaarina linnapea tutvus Ungheni juhtkonnaga. “See oli positiivne moment, et nähti silmast silma neid inimesi, kes töötavad piirkonnas, kuhu päästeauto läheb,” lisas Svjatõšev. Nüüd kingivadki Kaarina esindajad Ungheni piirkonnale päästeauto.

Seminaripäevadel sõidetakse ka Jõgevamaal ringi, külastatakse kohalikke ettevõtteid ning tutvustatakse külalistele Peipsi piirkonda.

Inimesed omavahel suhtlema

14. augusti õhtul toimub pidulik vastuvõtt, kus on plaanis seminaril osalejate rahvused n-ö segamini lüüa, et inimesed rohkem  omavahel suhtleksid ning kontakte looksid.

Eelmisel aastal see maavanema sõnul õnnestus.

Ta rõhutas, et vaatamata sellele, et on suvepuhkuste aeg, võiksid huvilised endast teada anda, olgu või viimasel hetkel. Osalemisvõimalus leitakse neile kindlasti.

Partnereid on kutsutud seminarile piirkondadest, millega maavalitsusel või omavalitsustel on  välja kujunenud koostöösuhted.  Eelteated  sündmusest saadeti välja juba varakevadel, Jõgevamaale on tulemas Soome Kaarina linna esindus ja ettevõtjad, Leedu esindaja ning Valgevene ja Moldova saatkonna esindajad. Kokku on registreeritud ligikaudu 40 väliskülalist.

i

MARIE METSUR

blog comments powered by Disqus